Nieuw (feest) leven voor authentiek station Oudenaarde: Gare-C

DSC_7488

Oudenaarde, 07/03/2018 –  Het oude stationsgebouw van Oudenaarde draagt sinds begin dit jaar de naam Gare-C. De komende acht jaar doet het gebouw dienst doen als event hall. De oprichter van het project, Cederic De Mey (33) sloot een contract met de NMBS en knapte het gebouw flink op. Zowel de  naam van de organisatie als de inrichting en de events zijn uitgekozen met een knipoog naar het  authentieke karakter van het stationsgebouw.

Feest!

Vanaf februari dit jaar is het mogelijk om het oude stationsgebouw van Oudenaarde te huren voor allerlei festiviteiten, zowel voor particulieren als verenigingen. Ook richt C éderic zelf geregeld evenementen in. Momenteel wordt het gebouw flink opgeknapt om volgende maand meteen van start te gaan. C éderic, zelf ook van Oudenaarde, heeft momenteel een contract van acht jaar met de NMBS, maar dat kan verlengd worden.

Duurzaam ingericht

Bij elke festiviteit zal de event hall er wel een beetje anders uit zien. C éderic koos ervoor om voor de inrichting van het oude station samen te werken met de kringloopwinkel. Alle spullen die er staan zullen te koop worden aangeboden en wisselen regelmatig.

Uitverkocht

Toen C éderic de deuren van zijn eventhall voor het eerst opende (op oudejaarsavond!) vlogen de tickets de deur uit, wat een geslaagde en uitverkochte avond opleverde. Maar liefst 500 bezoekers kwamen naar Gare-C om het nieuwe jaar in te zetten.

Agenda

Intussen staan al enkele events gepland die C éderic organiseert. Zo is er elke tweede vrijdag van de maand een ‘After rail event’. Op die avond kan iedereen komen uitrazen na een hectische werkweek.  Op 23 februari was er ‘Baar La Gare’, een avond waar je gezellig kon gaan eten in de eventhall. Ook staat er een brunch gepland met niemand minder dan Sergio Herman.

Meer info?

Facebookpagina Gare-C