Mollen niet te spreken over Zottegem

28876876_10215377020361708_842503428_o

Satire-Zottegem, 07/03/2018 – De mol en Zottegem, het komt waarschijnlijk nooit meer goed.

Van een pertinent gebrek aan rol van betekenis naar een hoofdrol (letterlijk!) in de Egmontstede, je zou voor minder uit de anonimiteit treden. In koor vragen deze wild opgejaagden zich af welke Zottegemse onverlaat de mollenvallen heeft geplaatst op het grasveld aan de Bevegemse Vijvers. “En ’t gaat niet alleen om ons”, schreeuwen ze hun walging uit. “Ze zijn naast een speelbos geplaatst. Een speelbos! Stel je voor dat je spelende peuter in zo’n klapval trapt of er met een van zijn handjes in sukkelt…Of alle twee!!”

De mollen (alle jaargangen!) zien ondertussen paars van woede, maar toch voelen ze zich gesteund door Groen Zottegem. Na wat veldwerk (verplicht bij Groen) hing deze zweeppartij met een leeuwenhart voor dieren het verhaal zelfs al aan de grote klok van de stadsdiensten, doch zonder enig spoor naar de mollenvanger van Zottegem tot gevolg.

Vermoed wordt dat enkele groene hardliners de klapvallen dra zullen vernietigen (ende vermorzelen). Want, zo klinkt het bij de donkergroene achterban: “Het bos en de aanpalende graslanden zitten vol mollen, dus als je het gazon daar zonder molshopen wil, moet je blijven vallen plaatsen tot de mol uitgeroeid is. Dat is onwenselijk in een ecologische zone.”