Onwaarschijnlijke ommekeer

DSC_0831

Brakel, 07/03/2018 –  FC Gullegem-K.OLSA Brakel 4-3: Olsa  Brakel opende al vrij vroeg de score.

Goossens speelde de bal door naar Bogaert die vanop afstand met een geplaatst schot doelman Djerdi het nakijken gaf. 0-1 na 3’. OLSA bleef de wet dicteren. Op aangeven van Bogaert probeerde Hebbelinck het van buiten de grote rechthoek, Djeri dook naar de goeie hoek. Halfweg de eerste speelhelft konden de bezoekers de score verdubbelen toen Ringoot aan de tweede paal al vallend een vrije trap van Achahbar binnenkopte. 0-2 na 23’. Op het halfuur dan toch eens Gullegem, maar OLSA doelman Otte bracht redding op het schot van Debouver. Een paar minuten later zag het er plots heel mooi uit voor Brakel toen een corner in eerste instantie werd weggewerkt, de bal viel in de voeten dan De Coene die met een boogbal over de verdediging Ringoot bereikte die zijn tweede treffer van de namiddag lukte. 0-3 na 35’. OLSA speelde, mede dankzij een zwak acterende thuisploeg, makkelijk de eerste helft uit.

Bij aanvang van de tweede helft kreeg de thuisploeg twee serieuze kansen. Dekiere zijn vizier stond nog niet op scherp en ook Stael liet een open doelkans onbenut. Voor Brakel trapte Achahbar net naast en Delie kwam net tekort om een voorzet van Haezebroeck binnen te duwen. Na goed een uur kantelde de wedstrijd. Goossens beging een strafschopfout, Debouver milderde vanop de stip. 1-3 na 67’. Nog geen twee minuten later ging opnieuw een thuisspeler neer in de zestien. De ref liet in eerste instantie verder spelen maar op aangeven van zijn assistent kreeg de thuisploeg tot ieders verbazing een nieuwe elfmeter toegekend. Opnieuw Debouver zorgde voor de 2-3. Binnen de minuut zakte het Brakelse kaartenhuis volledig in elkaar. Debouver kon, na een niet gefloten offside, de bal richting eerste paal sturen waar Delrue voor de sensationele gelijkmaker zorgde. OLSA doelman Otte zag Debouver voor zich opduiken maar bracht redding. Maar in blessuretijd kregen de bezoekers een wel heel bittere pil te slikken toen Dekiere aan de tweede paal voor de onwaarschijnlijke 4-3 eindstand zorgde.

Komende zaterdag komt leider Petegem op bezoek bij OLSA, aanvang 20h.