SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Shana (16) terug op schoolbanken na strijd tegen kanker

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Geraardsbergen, 07/03/2018 – Shana startte in september het schooljaar in Sint-Catharinacollege, maar moest de schoolbanken al snel laten voor wat ze waren.

Met veel moed ging ze de strijd aan tegen lymfeklierkanker. Een operatie en vijf chemokuren later, keerde ze dinsdag terug naar school. Klaar om haar oude leven daar (voorzichtig) aan te vatten. Ze werd er hartelijk ontvangen door de directie, leerkrachten en mede-leerlingen die een grote verrassing voor haar bij hadden. Een cheque van 2.800 euro, het resultaat van een benefietactie. “We wilden haar als school ook op financieel vlak niet in de kou laten staan“, aldus leerkracht  Elke De Gauquier. “We organiseerden daarom een grote benefietactie: een kerstmarkt met spulletjes die door de leerlingen gemaakt werden, snoepverkoop en de een verkoop van chocolade hartjes met Valentijn. We slaagden erin om meer dan €2.800 op te halen.”