Indrukwekkende Tibo De Smet pakt titel Belgisch kampioen indoor 400 m junioren

unnamed

Oosterzele, 10/03/2018 –  Ongeziene klasse. Tibo De Smet uit Scheldewindeke is Belgisch kampioen indoor 400 m junioren. Belgisch kampioen worden, het is voor Tibo De Smet , het gezin De Smet en de ganse entourage iets heel speciaals. (R 17).

En zoals het een echte kampioen betaamt, werd Tibo De Smet kampioen in stijl met een persoonlijk record, goed voor goud. Een zielsgelukkige Tibo De Smet: ‘Ik liep al een 49’’03 en 49’’06, daarom wou ik onder de 49 finishen. Het lukte. Mijn eerste Belgische titel op de 400 m, ik haalde wel al een paar keer zilver en brons, maar goud stemt me echt gelukkig’. De atleet van RC Gent kijkt reikhalzend uit naar het zomerseizoen en hoopt onder de 48 seconden te duiken. Tibo De Smet startte snel, hield stand en finishte oppermachtig. Het gaf zijn titel van Belgisch kampioen een extra gouden randje. Maar sowieso was Tibo De Smet veruit de sterkste in het kampioenschap indoor 400 m. Hij ‘racete’ naar de zege. Geen stoppen aan. De vreugde in het ‘De Smet’ kamp was onge ëvenaard groot. Dolgelukkig met de BK- titel. Na een spannende wedstrijd volgde de ontlading. Tibo pakte finaal de titel, een bekroning voor de geleverde inspanningen. Hij groeit gestaag, het belooft voor de toekomst. De ambitie blijft. Tibo is niet van plan om een tweederangs rol te spelen. Traint harder dan ooit, het rendeert. Tot grote voldoening van trainer Vermeire. Tibo De Smet: harde werklust, inzet, gaan en blijven gaan, gedreven, drang om te winnen. Ziedaar het profiel van Tibo De Smet. Hij weet best wat hij ervoor moet doen om een hoog niveau te halen.

Reporter 17.

X