Verrassende lijsttrekker bij Zwalmse N-VA

N-VA Zwalm (5)

Zwalm, 15/03/2018 –  De N-VA-afdeling van Zwalm heeft haar top 3 en lijstduwer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Iedereen die dacht dat Louis Ide, de nationaal secretaris van de N-VA de lijst ging trekken was er aan voor zijn moeite.

Het is immers de 51-jarige Peter Van Den Haute die de Zwalmse N-VA lijst gaat trekken. Louis Ide zal de lijst duwen. Met onderneemster Christine Vallat en afdelingssecretaris Jan Soenen op twee en drie zijn daarmee de belangrijkste plaatsen op de lijst ingevuld voor de N-VA Zwalm. “Met deze groep gaan we resoluut voor een veilig thuis in een welvarend Zwalm”, zegt voorzitter Freddy Huyghebaert. “Wij zijn een bijzondere eendrachtige groep mensen die geloven dat we het beter kunnen maken voor de Zwalmenaar.” Nationaal partijsecretaris en gemeenteraadslid Louis Ide duwt de lijst. “Naast mijn politieke verantwoordelijkheden ben ik ook arts-specialist. Ik ben daarenboven opnieuw gekozen tot nationaal partijsecretaris van de N-VA. Zo blijf ik de enige politieke connectie tussen Brussel en Zwalm. De Zwalmenaren verdienen een kandidaat-burgemeester die er voor de volle 100 % kan voor gaan. Peter Van Den Haute is dan ook de geschikte man.”

Voor Peter Van Den Haute is het de ultieme stap in zijn engagement om voor verandering te zorgen in Zwalm. “Ik wil niet aan de zijlijn blijven staan. Er zijn veel punten in Zwalm die beter moeten en kunnen : dorpsverenigingen worden verplicht om naar een betonnen blok in Munkzwalm te verhuizen, de bibliotheek die een trefpunt in je gemeente moet zijn, wordt begraven in een kelder, voetgangers en fietsers worden nog altijd gebruikt als verkeersremmers, ons erfgoed wordt afgebroken of verkocht… De N-VA wil ons mooie groene Zwalm beschermen, het sociaal weefsel in onze dorpen versterken, de zwakke weggebruikers beschermen, … kortom: de N-VA ziet veel potentieel en er is werk aan de winkel. Ik ben blij en trots dat het bestuur mij het vertrouwen geeft om als kopman naar de verkiezingen te gaan.”

Peter Van den Haute

Peter is 51, gehuwd en vader van drie kinderen. Zijn kinderen zijn de vijfde generatie Van Den Hautes die wonen op de grond waar hun huis staat te Hundelgem. De verbondenheid is dus groot. Peter geeft les aan het Jezuïetencollege in Aalst.

Christine Vallat

Christine is geboren in Frankrijk. Na een carrière van exportverantwoordelijke is ze zelfstandig ondernemer in textiel geworden. Ze is gehuwd en heeft 2 zonen.

Jan Soenen

Jan Soenen, 63 en gehuwd met Annelies. Jan heeft twee kinderen en vier kleinkinderen en woont sinds 1998 in Zwalm.

Louis Ide

Louis Ide, 44, gehuwd en vader van drie kinderen. Hij is arts-specialist in de microbiologie, infectiecontrole en antibioticabeleid in het AZ Jan Palfijn Gent. Hij is gemeenteraadslid in Zwalm en tevens nationaal secretaris van N-VA.

Bert Broos.  

X