Vlaamse Ardennen top in toerisme

Toerisme1

Algemeen, 18/03/2018 –  Enkele tientallen beleidsmakers en organisatoren in de toeristische sector, ontmoetten elkaar dinsdag 13 maart in provinciaal domein De Gavers in Onkerzele-Geraardsbergen.  Dan sta je versteld welk potentieel er aan toeristische bezienswaardigheden en belevenissen aanwezig is in de regio Vlaamse Ardennen.

Alleen al met de voorgestelde jaarthema’s valt er vanaf nu tot eind dit jaar elke week telkens weer iets interessants te beleven.  Men hoeft geen duizenden kilometer ver te reizen op zoek naar interessante zaken, ontdek die in eigen regio.  Neem nu Zottegem en de herdenkingen rond Egmont en alles wat er nauw mee samenhangt.  Een pracht van een musical rond deze historisch belangrijke figuur kende voor alle voorstellingen een uitverkochte zaal.  Nog gans het jaar kan men er meer vernemen over deze historisch belangrijke persoon die onterecht tragisch aan zijn einde kwam.

Het aangrenzende Pajottenland dat samen met de Vlaamse Ardennen mee opgenomen werd in het Leader Project, is zich volop aan het voorbereiden voor het Bruegeljaar 2019.  Herbeleef oude schilderijen op de plaats waar de schilder zich eens bevond om zijn meesterwerken tot stand te brengen .

Historische stad Oudenaarde herdenkt vanaf september tot december 2018 zijn voormalige stadsgenoot die honderden jaren terug zijn tijd ver vooruit was. Hij leefde zo onstuimig dat hij op 33-jarige leeftijd het aardse met het eeuwige verwisselde. Ontdek wat deze kunstenaar zo beroemd maakt zelfs honderden jaren na zijn dood.  De werken van Adriaen Brouwer bevinden zich in tal van musea in andere werelddelen en komen dit jaar eenmalig terug naar Oudenaarde

Dan is er Geraardsbergen dat in 2018 het 950-jarig bestaan van zijn Stadskeure herdenkt. De vrijheden werden in het jaar 1068 aan Geraardsbergen verleend door graaf Boudewijn VI .  Dat deze Keure nog voor dat andere belangrijke steden in Vlaanderen dit ontvingen werd verleend, duidde op het groot belang van deze bedrijvige stad.  Herbeleef in 2018 het roemrijke verleden van deze stad met zijn eeuwenoude tradities.

Freddy De Schuiteneer.