Fabienne De Meulemeester ontrafelt leven en werk Coco Chanel

FullSizeRender (3)-foto Fabienne De Meulemeester

Oosterzele, 19/03/2018 – Dankzij Markant Oosterzele kan je op woensdag 28 maart om 20 in de foyer van GC De Kluize de boeiende voordracht bijwonen over de wereldberoemde modeontwerpster Coco Chanel. Fabienne De Meulemeester praat over haar leven en werk. (R 17)

De legendarische Franse modeontwerpster Coco Chanel (1883 — 1971) wordt 47 jaar na haar overlijden nog steeds beschouwd als een bron van inspiratie. Haar idee ën beïnvloeden tot op vandaag de modewereld. Coco Chanel, heel eigenzinnig, ontwikkelde vanaf de jaren 20 een eigen stijl, gekenmerkt door een tijdloze elegantie. Ze ontwierp luxe kleding maar comfortabel en eenvoudig van snit. Het was totaal nieuw in een wereld waar vrouwen nog korsetten droegen. Ze maakte ook kostuums voor ballet, film, toneel. Coco Chanel ontwierp ook juwelen en accessoires. En uiteraard zijn daar ook nog haar beroemde parfums. Haar leven blijft tot de verbeelding spreken, van weeskind tot steenrijke zakenvrouw met een wereldimperium. Rond haar persoon blijft een waas van geheimzinnigheid hangen. Feit is dat ‘mademoiselle’ Coco Chanel een hardwerkende vrouw was met een turbulent liefdesleven. Ze stond ook heel dicht bij de kunstenaars van haar tijd.

Praktisch

Deelnemen kost 10 euro, Markant leden betalen 6 euro (lezing, drank en hapje). Reserveer uw plek voor 25 maart bij Marianne Bombeke,  blondeel.bombeke@telenet.be, 09 / 362 94 28. Betalen: rekening Markant Oosterzele, BE93 8804 4487 3167.

Reporter 17.  

                                                                                                                                                                                   
X