Duofiets voor vzw De Bolster

De Bolster kermis Meilegem

Zwalm, 19/03/2018 –  De organisatoren van de plaatselijke kermis in Meilegem kiezen ervoor om de opbrengst van hun maandagkermis, doorgegaan op 7 augustus 2017 in de parochiezaal van Meilegem, te doneren aan vzw De Bolster.

De bezoekers van de maandagkermis hebben genoten van lekkere boterhammen, een gepast drankje en allerlei randactiviteiten. Het mooie bedrag van 3500 euro is, samen met een eigen investering van vzw De Bolster, aangewend voor de aankoop van de Fun2Go duofiets. De Fun2Go is een duofiets, een driewieltandem waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Een persoon stuurt, beiden kunnen trappen. Beide personen hebben goed zicht en kunnen goed met elkaar communiceren door de zitposities naast elkaar. De wendbaarheid van de fiets is enorm, met twee wielen helemaal achter en één voorwiel kan hij om zijn eigen as heen draaien. Via de optionele schakelbare vrijloop kun men bepalen of de berijder mee trapt. Met de vrijloopnaaf kan de hoofdbestuurder de manier van meefietsen van de bijrijder instellen. Deze duofiets zal worden gebruikt door de cli ënten van het atelier sport in de vestiging van Vzw De Bolster in Zwalm. De organisatoren Chantal en Roland zijn samen met de helpers Lucette, Martine en Luc op vrijdag 16 maart 2018 bij vzw De Bolster langs geweest om de voorstelling van de nieuwe duofiets persoonlijk mee te maken.

Bert Broos.  

X