Jari Heyse houdt stand in de allerlaatste kilometer

IMG_6288

Oosterzele, 19/03/2018 – Verslag van de wedstrijd Elite z.c. en beloften – Merelbeke-Kwenenbos gewonnen door Jari Heyse.

Met 146 renners aan de start waren de organisatoren meer dan tevreden. De renners moesten nl in Siberische omstandigheden 124 km afleggen. Al heel vlug in de wedstrijd ontsnapten 14 renners die de wedstrijd op de gewenste temperatuur deden komen.. Maar het was pas na 4 ronden dat een zestal een mooie voorsprong bij elkaar kon fietsen. Larsen Richard, Hans Becking, Jari Heyse, Bjerkestrand Haugs, Tom Timmermans en Marc Heaney waren de mannen die iets meer dan één minuut voor het peleton gingen uitrijden. Op 6 ronden van het einde kwam er dan toch beweging in het peloton dat in stukken en brokken uit elkaar lag. Een groepje van 24 renners kwam vooraan aansluiten terwijl de grote groep niet veraf was. Een ronde later was alles te herdoen en kregen we plots een dozijn aan de leiding. Een viertal met o.m. Merelbekenaar Michiel Minnaert kon nog de sprong naar voor maken. Meteen had men twee Merelbekenaren in de kopgroep want ook Ruben Van Der Haeghen was voorin te vinden. De wedstrijd werd zo in een definitieve plooi gelegd alhoewel het peloton nooit echt ver weg was. Op 2 ronden van het einde was de voorsprong zelfs tot 15 seconden geslonken. Maar de zestien hielden stand. Met een ultieme aanvalspoging in de allerlaatste km probeerde Drongenaar Jari Heyse zijn medevluchters te verschalken. Iedereen keek wat naar iedereen en zo kon Heyse met een kleine voorsprong naar de laatste rechte lijn fietsen. De gure tegenwind zorgde er nog voor dat hij echt diep moest gaan om luttele meters voorop te blijven. Meteen zijn eerste overwinning als belofte en de tweede in zijn wielerloopbaan. Heyse kon het zelf bijna niet geloven en dit nadat hij vorig jaar nog zwaar op zijn hoofd ten val was gekomen met bloedingen in de hersenen tot gevolg. Een sterke comeback dus, en zeker als je weet dat Heyse ook al in de ontsnapping zat met het zestal. Eerstejaars belofte Gilles De Wilde won de spurt voor de tweede plaats voor Wesley Van Dyck en Laurent Pieters.

Erwin De Clercq.

IMG_6286

Volledige uitslag

1 HEYSE Jari

2 DE WILDE Gilles

3 VAN DYCK Wesley

4 PIETERS Laurent

5 LARSEN Richard

6 DESMECHT David

7 VAN DER HAEGHEN Ruben

8 SLAGMULDERS Yorick

9 NEIRYNCK Kevin

10 MEHEUS Gill

11 VAN DUREN Brent

12 USE Laurens

13 WILLEMOT Bastien

14 MINNAERT Michiel

15 VERSTRAETEN Jari

16 VERHOFSTADT Thibau

17 WILLEMS Mario

18 LIEVENS Niels

19 STALLAERT Joeri

20 LAVA Kevin

21 VERHAEGEN Jens

22 REDDISH Nicholas

23 TIMMERMANS Tom

24 BECK Cedric

25 LA ROSE Dimitri

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X