Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeval Oosterzele legt positieve drugstest af

IMG_0267

Oosterzele, 22/03/2018 – Onderzoek van het parket heeft uitgemaakt dat het dodelijk ongeval van dinsdag op de N42 vermijdbaar was. De vrachtwagenbestuurder legde daarenboven een positieve drugtest af.

Het ongeval gebeurde toen de vrachtwagenchauffeur, een 38-jarige man uit Mol, inreed op een file op de N42 ter hoogte van het kruispunt met de Reigerstraat. Hierbij kwam een motorrijder om het leven, een 26-jarige man uit Wetteren. Hij stond achteraan in de file en kwam met zijn motor onder de vrachtwagen terecht. Beiden voertuigen en ook een wagen vatten brandden uit. Bij het ongeval waren nog een achttal voertuigen betrokken. Meerdere personen raakten ernstig gewond.

Na onderzoek van de verkeersdeskundige van het parket is gebleken dat het ongeval vermijdbaar was en dat de vrachtwagenbestuurder de file (tijdig) had kunnen en moeten opmerken.  De vrachtwagenbestuurder legde daarenboven een positieve drugtest af.  De onderzoeksrechter in Gent besliste gisteren om de vrachtwagenbestuurder aan te houden.