Nacht van de Steenuil in Herzele

Uil

Herzele, 24/03/2018 –  In Herzele kan je op 31 maart 2018 met Natuurpunt deelnemen aan de Nacht van de Steenuil.  

“Dat Herzele iets heeft met steenuilen is algemeen bekend”, klink het bij Natuurpunt Herzele. “Veel van de inzichten over deze in Vlaanderen bedreigde vogelsoort werden bekomen door onderzoek hier ter plaatse.  Na een korte inleiding gaan we op stap met een aantal experten die door middel van het afspelen van de roep van de uil, zullen proberen hen te laten antwoorden. Zo detecteren we de aanwezigheid van de uilen en krijgen we een beeld van het aantal Steenuilen in de omgeving.  Na de wandeling kan er bijgepraat worden met een drankje. Bij de informatiestand kan je nog verder kennis maken met de bescherming en studie van de steenuil in Herzele.”

Praktisch

Iedereen van harte welkom. Wapen je met een verrekijker, vogelgids, warme kledij en stevig schoeisel.  Gidsen zijn Danny Schockaert en Dries Van Nieuwenhuyse.

Wanneer?

Zaterdag 31 maart 2018 van 19u tot 22u.

Afspraakplaats:

Natuur.huis, (Oude Pastorie), Ransbeekstraat 1, Sint-Antelinks

Nog vragen?  

www.natuurpuntherzele.be

X