VIDEO: Leerlingen spelen indrukwekkend toneelstuk

pester in wonderland verkleind 2

Geraardsbergen, 27/03/2018 –  De leerlingen van het zesde jaar ‘Verzorging’ uit het KA/GO! Atheneum Geraardsbergen brachten een indrukwekkend theaterstuk ten tonele in het Arjaantheater in Geraardsbergen. Het toneelstuk met de naam ‘Pester in Wonderland’ was de geïntegreerde proef (GIP, het zogenaamde eindwerk) en bestond uit een zelfgeschreven scenario die op alle vlak (kostuums, decor, promotie, hapjes,…) was uitgewerkt door de enthousiaste groep jongeren van het KA Geraardsbergen.

Het eindwerk werd gespeeld voor een enthousiast publiek van kinderen, bejaarden en voor een tevreden jury. Het toneelstuk vertelde het verhaal van een pestkop die naar een imaginaire droomwereld werd gezogen en daar allerlei opdrachten moest uitvoeren tegen de vreemdste wezens. Na onder meer een danswedstrijd tegen vleesetende planten verdiende de pestkop gouden munten waarmee ze met de hulp van een kabouter kon terugkeren naar de echte wereld.

De jury bestaande uit praktijkleerkrachten en experts uit het werkveld was onder de indruk van het enthousiasme, de schitterende decors, de mooie kostuums en door het sterke scenario met heel veel pittige dialogen. De spitsvondigheid van de leerlingen werd duidelijk in het mooie zelfgemaakte drakenkostuum en door de schreeuwende en enthousiaste kinderen van BSBO ‘De Drempel’ die volledig in het verhaal opgingen. De bezoekers reageerden tevreden en kregen ook nog popcorn en wafels tijdens de pauze. Begeleidster mevr. De Vos werd emotioneel na afloop en noemde dit een van haar beste eindwerken in haar lange schoolcarrière.

X