Herzele pakt uit met criterium!

Criterium Herzele

Herzele, 27/03/2018 –  Herzele pakt uit met een  nieuw topevenement: het  After Classics Criterium met een z éér sterk deelnemersveld:  Wout Van Aert, Stijn Devolder, Sep Vanmarcke, Jolien D’Hoore en uiteraard ook de Herzeelse Sofie De Vuyst.

Naar analogie met de Na-Tourcriteriums is er op zaterdagavond 5 mei 2018 een Na-Klassiekerscriterium: het After Classics Criterium in Herzele. Verschillende Vlaamse klassieke renners zullen aanwezig zijn. Niet enkel mannen, maar ook vrouwen! In een echte Vlaamse sfeer met friet en bier zullen de wielrenners rondjes draaien op een gesloten parcours in het centrum van Herzele. Een heuse kasseistrook zorgt voor extra spektakel. Want zonder kasseien, geen Vlaamse klassieker natuurlijk.

Spektakel gegarandeerd met een  puntenkoers en een wedstrijd  op een gesloten parcours door het centrum. Kinderen krijgen de kans om mee te rijden met echte toppers.  Toegang is gratis  en alle Herzelenaren kunnen zich  VIP  voelen  voor amper 15 euro. Om af te sluiten is er   een wielerafterparty voor iedereen!

Programma met unieke kans voor Herzeelse kinderen

18u15  — Wedstrijd Heren Elite – puntenkoers

19u00  – Promotietocht met kinderen met Dames Elite

De vrouwelijke toprenners rijden een promotietocht rond de Burcht en nemen daarbij een groep kinderen onder hun vleugels. Kinderen tussen 6 en 14 jaar oud krijgen de kans om mee te rijden met echte wielertoppers zoals Jolien D’hoore en onze eigen Sofie De Vuyst? Achteraf mogen ze met hen   het podium op en krijgen ze een leuk aandenken. Inschrijven gebeurt via de Sportdienst (sport@herzele.be  of 053-70 73 46).

19u30  – Wedstrijd 2 Heren Elite — wedstrijd op gesloten parcours voor centrum

21u00 (tot 24u00)  — Wielerafterparty met Double-D (The Voice Van Vlaanderen) in de VIP-tent die voor iedereen toegankelijk is.

Voor het goede doel!

Het After Classics Criterium steunt het Kinderkankerfonds van het UZ Gent. Het Kinderkankerfonds geeft financi ële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen.

Gratis toegang

Het criterium is een unieke gelegenheid om enkele toppers van dichtbij aan het werk te zien. En dat hoeft niet veel geld te kosten. De toegang tot het criterium is gratis. De drankprijzen zijn democratisch.

Iedereen VIP!

Gemeente Herzele wil dat iedere Herzelenaar en zijn of haar vrienden en familie die komen genieten van het wielrennen zich VIP voelen. Daarom kan iedereen een VIP-bandje kopen aan 15 euro. Daarmee geniet je als bezoeker van vijf gratis consumpties en een onbeperkt buffet in de VIP-tent op de burchtweide van Herzele. De VIP-bandjes zijn vanaf maandag 9 april te koop aan de balie van het gemeentehuis (Markt 20), De Wattenfabriek (Solleveld 35), de Steenoven (Kerkkouter 40) en bij plaatselijke handelaars.

Maar… de VIP-bandjes gaan in exclusieve voorverkoop tijdens Dorp van de Ronde op zondag 1 april. In de tent van het gemeentebestuur (herkenbaar aan het logo van Herzele) zal iedereen die dat wil al een bandje kunnen kopen.

Organisatie

Het After Classics Criterium in Herzele wordt georganiseerd door gemeente Herzele en vzw Jong en Moedig, in samenwerking met Willems Veranda’s, Het Nieuwsblad en Chez Charles.

De hele dag fietsplezier

Het fietsplezier gaat ’s morgens al van start met de zesde editie van de Willems Veranda’s Classic op de burchtweide van Herzele. Duizenden recreatieve fietsers zullen opnieuw deelnemen aan een pittoresk parcours door Herzele.

Hieronder vind je de affiche. Meer informatie via de website  www.herzele.be/ACC

Criterium Herzele Affiche