Gebouw nieuw cultuurcentrum/muziekacademie krijgt vorm

Cultuurzaal 2

Zottegem, 28/03/2018 – Gisteren gaf schepen van Cultuur Sandra De Roeck (SP.A) inkijk in de eerste beelden van het nieuwe cultuurcentrum/muziekacademie op de Sanitary-site. De bouwwerken starten in 2019.

EVR-architecten uit Gent werd gekozen als architectenbureau. Eerder realiseerde dit bureau een gelijkaardig project in Ronse en in Zottegem ontwierp het de uitbreiding van het Koninklijk Atheneum Zottegem. “Het cultuurcentrum krijgt een theaterzaal met 400 zitplaatsen; de ruimte voor film blijft”, licht De Roeck toe. “Voor de academie zijn, naast de vele en goed uitgeruste leslokalen voor de meer dan duizend leerlingen, onder meer een repetitielokaal en een multifunctionele auditiezaal voorzien. Er komt een cultuurcaf é en een ondergrondse parkeerplaats.”

De muziekacademie (langs de Gustaaf Schockaertstraat) en het cultuurcentrum (dieper op de Sanitary-site) maken deel uit van eenzelfde gebouw, maar door een verschil in hoogte zal er een onderscheid zijn. Een gemeenschappelijk sokkel zorgt voor verbinding.

“De beleving van het nieuwe volume ligt volledig naar de Sanitary toe”, klink het bij Luc Reuse van EVR-Architecten. “Dit door via een cultuurplein dat de bestaande gebouwen verbindt en versterkt. Ze worden verbonden via buitenkamers met paden. Het wordt tegelijk een veilige en een groene ontmoetingsruimte, met een cultuurplein en een beeldbepalende grote buitentrap en een openluchttribune. Fietsers en voetgangers kunnen langs een groene as door de site; auto’s worden geweerd.”

De bouwwerken starten in 2019, in 2021 zou het gebouw in gebruik genomen kunnen worden.

Lees meer via onderstaande link

Sanitary-site wordt groene ontmoetingsruimte vol cultuur