Is een mensenleven 500 euro waard?

IMG_0511 (2)

Algemeen, 28/03/2018   –  In Brussel ging de expo Traxio door in 3 Heizelpaleizen. Op de verschillende standen focusten bedrijven  op veiligheid. Na recente ongevallen waarbij twee jonge meisjes om het leven kwamen gingen we op zoek naar technische oplossingen om dit te voorkomen.

Er zijn nu wagens met rondom 4 camera’s, die bij het maneuvreren alles scherp in beeld brengen om geen aanrijding te veroorzaken. Maar deze camera’s treden enkel in werking bij het uitvoeren van een maneuver. Detectoren voor en achter kunnen zorgen voor veilig maneuvreren   met een voertuig, maar bieden geen zicht op de volledige situatie. Het automatisch afremmen bij een obstakel nu al standaard op duurdere wagens, kan voor veiliger verkeerssituaties zorgen . Vooral dodehoek ongevallen baren zorgen, recent nog werd in het Gentse een meisje dood gereden bij dergelijk ongeval. Een ander meisje werd dood gereden door een achteruit rijdende vuilniswagen die de tiener niet opmerkte. Alhoewel, voor nauwelijks 500 euro konden dergelijke ongevallen voorkomen worden. Een kleine camera achteraan een voertuig en aan de zijkanten,   kan jaarlijks veel verkeersdoden voorkomen. Bedrijven bieden daarvoor adequate   oplossingen.   Kleine camera’s die beelden op het scherm in de stuurcabine brengen, eventueel met beelden in de achteruitkijkspiegel. Kostprijs voor dit alles van 500 euro tot maximum 1000 euro.

Freddy De Schuiteneer.

IMG_0510