Succesvolle 20ste editie van de Planten(ruil)beurs in Houtem, voor het eerst met toegangsgeld

Plantenbeurs Houtem (3)

Sint-Lievens-Houtem, 03/04/2018 – Op Paasmaandag verzamelden voor de twintigste keer een paar duizend tuinliefhebbers in Sint-Lievens-Houtem voor de grootste Oost-Vlaamse Plantenbeurs. Bij de ingang waren een aantal bezoekers verrast, het was immers de eerste keer dat er toegangsgeld (3 euro) werd gevraagd.

Sommige bezoekers vroegen dan ook of een consummatie inbegrepen was? Het aanbod “ruilen” was eerder beperkt, daarentegen was  de verkoop van planten en bloemen het belangrijkste. Een zestigtal standhouders vormden de eigenlijke bloemen- en plantenmarkt in en rond zaal Sint-Micha ël. Met de Plantenbeurs opent traditioneel het nieuwe tuinseizoen. De stand van de Houtemse kringloopkrachten kende veel belangstelling, alsook de workshops bloemschikken en het in timmeren van de nestkasten door kinderen. Alle medewerkers en organisator Jo De Deurwaerder waren zeer tevreden met deze twintigste editie.

Herman De Knijf – foto’s L.A.M.P.