Houtemnaars krijgen prestigieuze award in Estland

unnamed

Sint-Lievens-Houtem, 03/04/2018 –  En of ze fier zijn. De broers Ward en Hartwin Dhoore uit Sint — Lievens — Houtem hebben samen met twee Estse zangeressen een award ontvangen op de Estse popmuziek awards in de categorie ‘beste nieuwkomer’. Als dat geen goed nieuws is. (R 17)

Naast Trio Dhoore spelen Ward en Hartwin ook in ‘Estbel’, een kwartet met twee Vlamingen en twee Estse zangeressen (waaronder Hartwin’s vrouw). Twee jaar geleden stond ‘Estbel’ op het Dranouter festival. Vorig jaar stelden ze hun eerste cd voor (onder andere in De Garage in Bavegem). De Estse popmuziek awards zijn vergelijkbaar met de Belgische MIA’s. Dat de broers Dhoore tot veel in staat zijn bewijzen ze ruimschoots op hun optredens. Zo ook tijdens hun optreden in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Oosterzele maakte het trio Dhoore indruk.

Sterke persoonlijkheden én talentrijk. Hun stomende folk laat je niet onverschillig. Na afloop van dat op en top muziekavondje hoorden we veel lovende kritieken. Een perfect optreden. Voor minder gaan de ‘brothers’ Dhoore niet. Hun stijl werkt. Charisma. Hun optredens in het buitenland, zoals in Duitsland, Finland, Zweden, Frankrijk, Estland, Denemarken…gooiden hoge ogen. Een optreden van de Dhoores is vooral luisteren, kijken en genieten. Het klankenpalet is rijk. Die blijde boodschap wordt live uitgedragen, met goed onthaalde optredens tot gevolg. Nu ook onlangs in Estland, waar ‘Estbel’ dankzij een buitengewone prestatie een belangrijke prijs wist in de wacht te slepen. Een terechte bekroning. Het album ‘Modus Operandi’ (2013) was het sprankelende debuut, en ‘Parachute’ (2015) en ‘Momentum’ (2016) is de bevestiging van hun kunde, klasse en kracht. Vlotte folkmuziek, die klinkt alsof ze er vanzelf is uitgekomen. Met punch gemaakt. Trio Dhoore en Estbel, dat is liefde voor folk.

Interesse? Zin om een optreden mee te maken? Info:  info@estbel.be,  www.estbel.be.

Reporter 17.