Eerste slechtvalkkuiken van Europa geboren in Oudenaarde

29595274_587086418318580_9018033193656563209_n

Oudenaarde, 03/04/2018 –  Het eerste slechtvalkenkuiken van Europa werd vannacht geboren in Oudenaarde.

“Toen ik deze morgen wakker werd  en zoals gebruikelijk de beelden bekeek van onze superieure camera’s, zag ik een schelpje liggen”, aldus Gunther Groenez van Natuurpunt en de populaire Facebookgroep die de slechtvalken in de Walburgatoren in Oudenaarde in beeld brengt. “Mijn hart bonkte niet normaal, … van blijdschap.  Meteen heb ik de camerabeelden geraadpleegd en om 03u52 zag ik het beeld van het eerste kuiken. Het is een beetje wachten op de eerste voederbeurt. Onvoorstelbaar wat die eieren doorstaan hebben. Aanhoudende vriesweer , verstoring door D/E, soms bleef het nest 1u45 onbewaakt achter bij vriestemperatuur, … De eieren kunnen veel meer dan we durven denken. Eva en Han hebben alweer hun taak super volbracht. Super veel respect voor hen hoor.”

“Het is tevens ook d é moment om alle sponsors van ons project, het stadsbestuur en hun diensten super te bedanken om dit mogelijk te maken. Dankzij hen kunnen we de hoge resolutiebeelden tot bij jullie in de huiskamer brengen en kan ik mijn onderzoek verrichten. BEDANKT! Ook een dikke merci aan Istream voor hun inzet!”