Politievakbonden furieus na flitsmarathon – Satire

Satire – Morgen krijgen alle politieagenten die deelnamen aan de flitsmarathon een dag opgelegd verlof. Dit na   tussenkomst van de vakbonden. Zij zijn niet te spreken over het feit dat de betrokken agenten deze uitdaging moesten aangaan in deze weersomstandigheden. “Ongehoord!” klinkt het bij vakbondsafgevaardigde Julien Slagmulders “Jamaja, ge moet dan nog ne keer weten dat ze maar één flesje water kregen op kosten vant werk. Komaan zeg, één flesje en 23 graden!”. Slagmulders wordt nostalgisch wanneer hij terugdenkt aan de tijd van flitswandelingen. “Hoogstens ne keer nen flitssprint werd er ge ëist van onze mensen”. Hij spreekt tevens over stakingen als minister Jan Jambon zijn plannen om een flits-dodentocht te organiseren doordrijft.

De minister zelf heeft oor naar de aantijgingen en geeft toe dat de timing om een flitsmarathon te organiseren in deze weersomstandigheden beter had gekund. Hij wil ook de procedure die voorziet dat er één flesje water op kosten van de overheid geschonken wordt aan het korps opgedreven wordt naar twee flesjes. Over de kritiek dat een marathon te zwaar en een dodentocht onhaalbaar is verdedigt hij zich door aan te halen dat de politiemensen getraind zijn voor dit soort werk. “De trainingen zijn zwaar maar worden ruimschoots gecompenseerd door een gratis consumptiebon in de kantine na de training” klinkt het. “Agenten worden klaargestoomd tot ze zelfs een voorbij trekkende schildpad kunnen flitsen, dan pas mogen ze baan op” aldus minister Jambon.