Open VLD Gavere kiest voor vrouwen

 

De eerste nieuwkomers op de Open-VLD lijst van Gavers burgemeester Denis Dierick zijn drie vrouwen: Evy Verbanck, Pascal Botterquin en Tamara Leune.

Burgemeester Dierick heeft het over drie absolute versterkingen: “Alle drie hebben ze zich via het lokale verenigingsleven al volop ge ëngageerd en dat engagement willen ze nu ook op politiek vlak verder zetten. De komende weken zullen overigens nog versterkingen op onze lijst bekendgemaakt worden.”

Pascale Bottequin is als echtgenote van Isorex-CEO Jean-Jacques Mornie een bekend gezicht in Gavere. Ze woont er inmiddels al meer dan 25 jaar en is stichtend lid van de Gaverse Rotaryclub. Verder was ze jarenlang actief bij het oudercomit é van de Vrije Basisschool van Dikkelvenne en is ze actief lid van de Gaverse Confr érie van de Tantes en Nonkels van Valeir. “Als ik aan iets begin, wil ik te allen tijde het beste uit mezelf halen. Vanuit mijn verpleegstershart stel ik het welzijn van anderen als een belangrijk principe. Daarom ook dat ik voor een warm Gavere wil gaan”, aldus Pascale Bottequin.

Ook de andere nieuwkomer op de lijst, Tamara Leune, heeft een nauwe band met de zorgsector. Als hoofdverpleegkundige in het UZ van Gent volgde ze meer dan tien jaar geleden haar man Christophe Jolie richting Semmerzake. Daar maakte ze onder meer deel uit van de groep vrijwilligers die onder de naam Semmerleute de bewoners van Semmerzake dichter bij elkaar bracht. “Die bekommernis om inwoners zich goed te laten voelen in hun omgeving heeft me ertoe aangezet om me politiek te engageren. Lokale politiek moet er zijn voor, maar ook door dorpsbewoners. Open VLD is er de voorbije jaren als beleidspartij in geslaagd het juiste pad te bewandelen op dat vlak en op dat pad wil ik graag mee verder gaan”, geeft Tamara aan.

De 21-jarige studente Bestuurskunde en Publiek Management aan de Gentse universiteit, Evy Verbanck, is het derde nieuwe gezicht die de liberale lijst komt versterken. Door zich op jonge leeftijd politiek te engageren wil Evy haar horizon verruimen, alhoewel ze dit al sinds haar zes jaar doet binnen de Dikkelvense scoutsgroep De Vleermuis en nu nog steeds bij de oud-leiding ervan. “Door mijn studies ben ik gaan inzien hoe belangrijk gemeentepolitiek kan zijn voor de jeugd. Ik voel een heel sterk engagement richting onze jonge bewoners en hecht er veel belang aan dat vanuit de gemeentepolitiek alle jeugdverenigingen en —bewegingen op zoveel mogelijk ondersteuning kunnen rekenen”, vertelt Evi.

Op de foto: Burgemeester Denis Dierick samen met Evy Verbanck, Pascale Bottequin en Tamara Leune.