“Hoogtijd dat Zottegem ‘slimmer’ wordt”

“De 21e eeuw is ondertussen bijna twee decennia ver. Hoog tijd dat we onze stad erin loodsen”, klinkt het bij Lode Bruneel, de voorzitter van Open VLD Zottegem.

“Willen we het leven in Zottegem zo aantrekkelijk mogelijk maken dan zullen we ons op een intelligente manier moeten organiseren. Een slimme stad zet digitale technologie ën in om haar beleid te onderbouwen en draagt zo bij aan een meer leefbare en levendige stad. Zowel de werking van de eigen stadsdiensten als onze lokale economie en mobiliteit zijn gebaat bij een slimme aanpak”, gaat Bruneel verder. Als concreet voorbeeld heeft hij het over de digitale aanvraag van attesten via een stadsapp die ook andere voordelen biedt. “Zoals informatie over wegenwerken, komende activiteiten of uitzonderlijke sluitingsdagen van de stadsdiensten. Ook lokale handelaars of verenigingen kunnen hierbij betrokken worden. Zij kunnen via de stadsapp rechtstreeks contact opnemen met hun klanten.”