Zwalms burgemeester Karen De Colfmacker zat de politieraad voor van de politiezone Brakel

Geen woord over gewezen voorzitter Stefaan Devleeschouwer

Gisteren vrijdag was er politieraad in het politiegebouw van Brakel. De vorige voorzitter van de politieraad Stefaan Devleeschouwer was uiteraard niet aanwezig door de gekende redenen.

Opvallend was wel dat de Zwalmse burgemeester Karen De Colfmacker de raad voor zat. Een politieraadslid liet ons evenwel weten dat er meteen werd overgegaan tot de orde van de dag en dat er zowel in open raadszitting als in besloten zitting geen woord werd gerept over de gewezen voorzitter van de politieraad en voorzitter van het politiecollege. Brakels schepen Hedwin De Clercq was wel aanwezig op deze politieraad. Hij neemt de dossiers van de burgemeester over in Brakel tot wanneer er een nieuwe waarnemend burgemeester is aangesteld.