Politie gebruikt machinegeweer om hond van baasje te halen. Arm moet geamputeerd worden

Gisteren werd een man aangevallen door zijn eigen hond. Hij raakte zwaar gewond en zijn arm moest geamputeerd worden. De politie had alle moeite om de aanval van hond te doen stoppen en gebruikte zelfs een machinegeweer.

De man uit Oudenaarde kwam tussenbeide bij een gevecht tussen twee staffordshireterri ërs, een ras van zeer sterke honden. Zijn hond keerde zich tegen hem en viel hem aan. Buren die het gevecht en het geschreeuw van de man hoorden belden de politie. Die vuurde met een machinegeweer meerdere kogels af op de hond maar die bleef desondanks doorvechten. Uiteindelijk werd het dier ge ëuthanaseerd door een dierenarts. De man uit Oudenaarde werd in allerijl naar UZ Gent gebracht. Er zat niets anders op dan een arm te amputeren.

Bron Het Nieuwsblad, illustratieve foto

Lees meer via onderstaande link

Man verliest arm nadat zijn eigen hond zich tegen hem keert