Sinksencomit é presenteert veelbelovend programma

Het bleek duidelijk op de persconferentie: de Sinksenkermis is springlevendiger dan ooit. Het is bijna zover, van vrijdag 18 mei tot en met woensdag 23 mei wordt Oosterzele ondergedompeld in zes dagen van ongeremd plezier. Voorzitter Wim Magerman, burgemeester Johan Van Durme en schepen van feestelijkheden Jean Marie De Groote hebben het officieel programma van de Oosterzeelse Feesten 2018 toegelicht. Een gedurfd en veelzijdig programma. (R 17, foto DDL)

In de speeches klonken woorden van dank en waardering voor het Sinksencomit é, de medewerkers, het gemeentebestuur en de sponsors (165!). Burgemeester Johan Van Durme en voorzitter Wim Magerman (ge ëmotioneerd) brachten een mooi eerbetoon aan Julien Lenssens, de peetvader van de Sinksenkermis. Hij zorgde in de jaren ‘80 voor een opleving van de Sinksenkermis. Hij had een groot hart voor de Sinksenkermis. Bedankt voor alles, Julien. Schepen Jean Marie De Groote: ‘Een kermis wordt opgebouwd, is niet mogelijk met enkel ‘structuren’. Structuren en afspraken zijn nodig, maar een kermis wordt vooral gemaakt en gedragen door mensen, door personen’. Uitgerekend op de avond van de persvoorstelling (woensdag 2 mei) overleed Julien Lenssens op 82 jarige leeftijd.
‘Hou je van de prettige, ontspannen sfeer die de Sinksenkermis met zich meebrengt? Verlang je er naar om eens met de familie, vrienden, kennissen,…eens flink uit de bol te gaan? Ga dan zeker naar de Oosterzeelse Feesten. Dat is het devies van het Sinksencomit é. Het programma van de Oosterzeelse Feesten is niet alleen omvangrijk qua activiteiten, inhoudelijk is het nog altijd zeer dicht gebleven bij het oorspronkelijk opzet, een grootschalig volksfeest. ‘Elke Oosterzelenaar present op de Sinksenkermis, dat is de bedoeling’, weet Wim Magerman, die van kindsbeen al in de ban is van de Sinksenkermis. Een schiettent, een autoscooter en een eendjeskraam rond de kerktoren: daar komen de mensen niet meer voor buiten. Gelukkig heeft de Sinksenkermis veel meer om het lijf. Wie uitpakt met een programma om ‘u’ tegen te zeggen krijgt wel nog veel volk op de been.
Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, rommel- en avondmarktfanaten, Bourgondi ërs, slapelozen, nachtraven, de nog-eentje-en-dan-ben-ik-weg-mensen elkaar? Op Sinksenkermis natuurlijk. Een ideale gelegenheid om te ontmoeten, bij te kletsen, te verbroederen. Zak af naar Oosterzele, het wordt een straffe editie. De Oosterzeelse Feesten zijn een cocktail van muziek, sport, animatie, kermisdiner, party’s, bands, concert Con Animo, rommelmarkt, bars, pannenkoekenbak, Beau4, streetband De Toapegeraapte, Niet van Hier, butlerloop, Houston’s Problem, Quitny, deejays, muzikaal vuurwerk, kermisreceptie na zielendienst, 2 Play Live, ‘t Kantientje, Danny Brendo, Het Swingend Molentje, bal Populair, Vocation, Kurt Burgelman, travestieshow Madame Zaza, avondmarkt, Marcoff & Marc Tompson, Fiesta Paella, marktmenu, Die Verdammte Spielerei, De Helaasheid der Zingen, Fifties Fever, schieting, tentoonstelling in de Appelaar : ‘Beeldig Landelijk Oosterzele’. Zeg zelf, dat is wauw. En veel ambiance in de caf és, het KSA-lokaal en de feesttent van de harmonie Con Animo. Letterlijk en figuurlijk veel vuurwerk. Veel bakken bier. Het Sinksencomit é zorgt op de editie 2018 voor een mengeling van topkwaliteit en breed amusement naar ieders smaak. Een programma met 55 gangen. Een straffe editie. Het Sinksencomit é, onder de leiding van Wim Magerman, wil er er weer een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Een gemeente is meer dan functies, het is een plaats om samen te zijn en samen te genieten van de feesten. Het comit é heeft alweer kosten noch moeite gedaan om van de editie 2018 één groot volksfeest te maken. En mooi meegenomen, alle activiteiten zijn gratis. Met veel dank aan het Sinksencomit é, het gemeentebestuur, de grote schare medewerkers en d é sponsors.
Reporter 17
X