Vier rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Een na positieve test op harddrugs

De politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem hield in de nacht van 05 op 06 mei 2018 een grootschalige alcoholcontrole.   De politie kreeg hierbij de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO.

Op 3 verschillende locaties werden controledispositieven opgesteld. In totaal werden 131 bestuurders gecontroleerd, waarvan 6 een positieve ademtest aflegden. Van 3 van deze bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken, de 3 andere kregen een rijverbod van 6 uur opgelegd. E én van betrokken bestuurders betrof een man van vreemde nationaliteit zonder vaste woonplaats in Belgi ë. Hij kreeg een consignatie van 1260 € opgelegd en zijn voertuig werd tijdelijk ingehouden.  Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren omdat het resultaat van hun ademanalyse ‘A’ (Alarm) was. E én bestuurder testte positief op harddrugs. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.  Er werden 5 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven wegens technische gebreken.

X