Lezersbrief: Voelen senioren zich in Zottegem ouder dan elders?

Voelen senioren zich in Zottegem ouder dan elders? En hoe komt dat? Een lezer schreef ons enkele opvallende bedenkingen.

  • Fons wil een zomerjasje. Met zijn bescheiden pensioentje kan hij onmogelijk in Zottegem zelf een kledingzaak vinden die hem betaalbare mannenmode aanbiedt. Hij kan wel terecht in de Kringwinkel of bij Ommekaar maar zó bescheiden is zijn inkomen dan ook weer niet.

Antwoord: hij kent toch wel iemand die …

Nee, men raadt mensen aan, ook in Zottegem, ook aan Fons, zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te functioneren. Bovendien, is dat dan diezelfde “iemand” die hij eens moet aanspreken om zijn stoep sneeuwvrij te maken, die voor hem wel eens naar het containerpark kan rijden?

 

  • Paula heeft spataderkousen nodig en haar man Jos incontinentiemateriaal. Dat gaat maar om één grote en twee kleine aders en een 10-tal drupjes vochtverlies. Nee, ze gaan binnenkort   niet meer naar de Thuiszorgwinkel naast en van CM want ze moeten daarvoor vanaf juli wel naar Oudenaarde of Aalst of Erpe-Mere.

Antwoord: ze kennen toch wel iemand…

Nee,  want  Jos moest al diezelfde week een beroep doen op hun dochter om hem naar Gent te voeren voor zijn blaas en Paula sprak hun zoon al aan om aan de Langestraat eens met haar te gaan kijken naar een bloes XXL, onvindbaar in dat centrum van Zottegem.

 

  • Ida heeft een appartementje aan zee. Sinds de dood van haar man ging ze er heen met de trein. Nu lukt het haar niet meer om vanaf die verzakte vooroorlogse perrons nog in de trein te geraken.

Antwoord: Je kent toch wel iemand…

 

  • Gaston voelt wel wat voor een assistentiewoning dicht bij het centrum. Een trap afdalen lukt hem wel nog met zijn reuma maar een trap beklimmen is bijzonder pijnlijk en soms totaal onmogelijk. Met twee roltrappen, trappen die niet de minste rol hebben en zomaar van de schroothoop van de NMBS gered werden in de Ijstijd, laat hij de idee aan een assistentiewoning varen. Sorry, Residentie Leon!

 

  • Julienne is 90 en woont in de Deinsbekestraat. Ze gaat haar vriendin bezoeken die in het ziekenhuis EZ ligt. “Zo ver!”, is onze reactie. “Als ik moe ben, rust ik”, is de hare. We vertellen haar maar niet dat ze op dat ganse parcours juist geteld één zitbank zal vinden: direct bij de achterzijde van het station aan de bushalte.

 

  • Yvonneke is te rap geweest voor haar leeftijd en voor haar voordeur. Die is dichtgewaaid en ze heeft zichzelf “buitengesloten”. Waar moet ze begot in Zottegem een slotenmaker vinden en waar elders in de regio want ze heeft geen computer. Ze belt dan maar naar de politie maar daar vertelt een lieve dame haar dat ze geen hulpcentrale zijn zoals op TV.

Naam auteur bekend bij de redactie

X