Concertband Cecilia… perfect in de maat.


‘Concertband Cecilia Geraardsbergen is een harmonieorkest dat kwaliteit, diversiteit en traditie hoog in het vaandel draagt. De concertband vierde in 2010 haar 200-jarig bestaan. Een zeventigtal geschoolde muzikanten, geleid door de dirigent Dominic Reynders en ondersteund door een effici ënt bestuur en technische ploeg, staan borg voor een kwalitatief muzikaal niveau en een gevarieerd programma. Tevens houdt de concertband de tradities in Geraardsbergen in ere. De band is bijvoorbeeld te horen tijdens de jaarlijkse “Processie van Plaisance” en het “Vuurwerkconcert” op de Markt van Geraardsbergen.’

Dit weekend werd het Arjaantheater gevuld met muzikaliteit, doorspekt met een goede dosis absurde humor. Voor de vrolijke noot zorgde ‘Die Verdammte Spielerei’, een bekend stel van vijf topmuzikanten onder de geanimeerde leiding van Stefaan. Het muzikale programma werd afgewisseld met onverwachte humoristische tussenkomsten.

Op negen en tien november 2018 — in het slotweekend van de herdenking ‘100 jaar Groote Oorlog’ — pakt Concertband Cecilia uit met een historische theaterwandeling langsheen geschiedkundige oorlogslocaties, gevolgd door een swingend concert met muziek uit de oorlogsjaren.

Daarover later meer.

Julien Borremans