43 ste Feestavondmarkt tijdens Oosterzeelse Feesten


Op dinsdag 22 mei vanaf 17 u 30 wordt tijdens de Sinksenkermis de 43 ste feestavondmarkt georganiseerd. In 1976 vond de allereerste avondmarkt plaats. Oosterzele was een event rijker. De eerste editie werd een grandioos succes. Het Sinksencomit é besloot er mee door te gaan. Na 43 jaar blijft de formule overeind.

In de jaren zeventig bestonden er nog niet zoveel avondmarkten. Het toenmalig Sinksencomit é, met de peetvader van de vernieuwde Sinksenkermis Julien Lenssens op kop, vond dat het de dag na pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren. De mooie traditie wordt in eer gehouden. Veel Oosterzelenaars en marktfanaten uit de regio zullen op dinsdag 22 mei traditiegetrouw langskomen. Alle bezoekers kunnen eveneens genieten van de optredens van de schlagerzangers Marcoff & Marc Tompson, fiesta paella, marktmenu, Die Verdammte Spielerei, De Helaasheid der Zingen, Fifties Fever, muziek en ambiance met keigoede deejays. Wie vermoeide benen heeft van het rondstruinen op de avondmarkt, kan zich neer vleien op één van de terrassen, of in de feesttent van Con Animo. Het organiserend verbond, de Marktkramersvereniging De Vlaamse Ardennen, brengt naar goede gewoonte een bont allegaartje van marktkramers met zich mee. En gezelligheid blijft één van de sleutelwoorden.                                                   Reporter 17