Spullen uit vervlogen tijden op rommelmarkt in Oosterzele


Zondag 20 mei vanaf 9 u worden het Dorp en de Windekekouter ingepalmd door de rommel-, antiek-, en curiosamarkt die voor de 23 ste keer wordt georganiseerd tijdens de Sinksenkermis. Oude spullen hebben een ziel. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. ( R 17, foto’s DDL).

Objectofielen en verzamelaars van allerlei voorwerpen zullen op zondag 20 mei tijdens de Pinksterkermis in Oosterzele op hun wenken bediend worden. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes zijn deze markten een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan.
Kom gewoon gezellig rondkuieren, snuffelen en tegelijk de koop van je leven ontdekken. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmark in Oosterzele   op een ontspannende manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Zeg maar, mooie dingen voor weinig geld. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,… één voor één zullen ze de rommel markten afschuimen. Op de rommelmarkt kan je veel bruikbare en nog nuttige stukken op de kop tikken. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middenweg gezocht. Iedereen komt op de rommelmarkten, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open sfeer veel mee te maken. Je staat soms versteld wat mensen wegdoen. Wie naar rommelmarkten gaat, voelt dat hij leeft. De rommelmarkt is een vaste waarde van de Sinksenkermis. Van het bezoek aan de rommelmarkt in Oosterzele kan je een heuse daguitstap maken, de Sinksenkermis draait dan al op volle toeren.
Schrijf in
En leuk meegenomen, deelnemen is gratis. Info en inschrijvingen: rommelmarkt Oosterzele:   Wim Magerman,   wim_magerman@hotmail.com, 0498 / 17 93 31.Toewijzing standplaatsen vanaf 8 u. Inschrijvingen in taverne Evora, Windekekouter 7.                 Reporter 17