Meerdere treinen naar Zottegem vallen uit. Passagiers krijgen geen uitleg.


Meerdere spitsuurtreinen zijn plots afgeschaft. In Denderleeuw worden passagiers verzocht uit te stappen. Slechts 1 van de 4 spitsuurtreinen spoort uiteindelijk richting Vlaamse Ardennen : de pilchard express.

In Denderleeuw staan verbaasde reizigers op het perron. Ze kregen geen enkele informatie, behalve de vraag om de trein te verlaten.

Op de app van de NMBS is het onduidelijkheid troef. Het probleem ligt ergens tussen Haaltert en Zottegem,… een ander bericht spreekt alleen van Zottegem. Nog een bericht spreekt van Burst. Iemand zou iets hebben opgevangen over een ongeval,… dat moet nog blijken. De NMBS website meldt een ongeval in Vichte. Hopelijk sluiten we deze dag af zonder drama’s.

Uiteindelijk is er één van de vier piekuurtreinen waarop gestrande passagiers mogen plaats nemen.

Als sardientjes terug vanuit de hoofdstad van ‘den Belgiek’. De wijsheid van ‘reus’ Miele is nog altijd actueel, dat weten alle Zottegemnaren.

SjK

X