Jodelaar Dietwin blijft aangehouden

16 mei 2018 – Bron Het Nieuwsblad – Dietwin H., een kennis en vermoedelijke handlanger van Kevin L., is aangehouden voor zijn rol in het familiedrama in Ouderburg. “Hij wordt niet verdacht van moord”, benadrukt zijn raadsman. Volgens VTM werd de man aangehouden wegens schuldig verzuim.

De Brugse onderzoeksrechter heeft Dietwin H. aangehouden voor zijn rol in de feiten die zich afspeelden in Ettelgem. Zijn advocaat Maxime Van Winkel benadrukt wel dat de man uit het Oost-Vlaamse Balegem niet in de cel zit voor moord.

“Hij werd met een smoesje naar het huis gelokt”, vertelt zijn advocaat aan VTM. “Hij heeft het been van de vermoorde vrouw gezien en op zolder zag hij ook de twee kinderen.”

Naar eigen zeggen wist hij niet wat voor gruwelijke feiten zich in het huis afgespeeld hadden. Waarom hij de politie niet gebeld heeft, is alsnog onduidelijk.

Volgens Kevin L. heeft de jodelaar niets met de feiten te maken. Hij zou hem tijdens zijn eerste verhoor volledig buiten schot gezet hebben.

Moord

L. bekende dinsdagavond dat hij zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht (46) zondagavond met een mes om het leven bracht, hij zou haar ook gewurgd hebben. Een autopsie moet uitwijzen wat de precieze oorzaak van het overlijden is.

(Bron Het Nieuwsblad website)

X