UPDATE: Rol Dietwin H. niet duidelijk

16 mei 2018 – We volgen vandaag opnieuw op de voet wat de media te vertellen heeft over onze streekgenoot Dietwin H. (38) de Jodelaar uit Oosterzele. Gisteren was er nog veel onduidelijkheid over wat de rol was van deze bekende in dit verhaal. In het avondjournaal van gisteren waren er vermoedens dat de ondervragingen met Dietwin H. nog niet gestart waren. Die van de clown Kevin L. (31) wel en als we de pers mogen geloven zijn daar toch nieuwe elementen aan het licht gekomen die de rol van de jodelaar minder zwaar maken dan wat gisteren in sommige kranten gepubliceerd werd. Het lijkt er trouwens ook op dat de kranten nu meer op dezelfde golflengte zitten.

Wij citeren hieronder wat in Het Laatste Nieuws van 16 mei 2018 te lezen staat:

Kevin L. verklaart er zijn ex-vriendin gedood te hebben in het bijzijn van haar kinderen na een woordenwisseling. Daarna heeft hij de kinderen naar de zolder gebracht en vastgebonden. “Tegen de ochtend heb ik mijn vriend Dietwin gebeld en hem gevraagd naar de woning te komen” zei hij. “Ik heb niet gezegd wat er allemaal gebeurd was, hij is even bij mij geweest, maar heeft niets misdaan en is kort daarna weer vertrokken” aldus de clown.

We kunnen door deze nieuwe gegevens concluderen dat het onderzoek Dietwin H. voorlopig vrij pleit al kan hem wel schuldig verzuim ten laste worden gelegd.

De vraag die ongetwijfeld moet gesteld worden is waarom Het Laatste Nieuws gisteren uitpakt met een voorpagina ‘Clown en Jodelaar doden vrouw voor ogen van kinderen’ ?