Oosterzeels dernycriterium: Benjamin Verraes brommert het snelst.


Nadat eerst de gentlemen hun criterium hadden gereden met als overwinnaar Mauro Cooman voor Frederik Van Boven en Enzo Vandekerckhove was het later de beurt aan de Elite zonder contract. Voor het eerst stond een dernycriterium op het programma.

Tal van kleppers tekenden in Oosterzele present om te knallen achter de fietsende brommers. Er werd in 2 reeksen gekoerst waarbij telkens de eerste vijf renners zich konden kwalificeren voor de grote finale. De anderen reden de kleine finale. De eerste reeks werd gewonnen door Steven Caethoven en de tweede reeks door de Engelsman David Bolland. Uiteindelijk plaatsten ook Otto vergaerde, Christophe Van Cauwenberghe, Pieter Willems, Belgisch kampioen Stijn De Bock, Ruben Van Raepenbusch, Pauwel Verhulst, Benjamin Verraes en de Engelse kampioen Oliver Moors zich voor de grote finale. De rest reed dus de kleine finale en hierin was het David Desmecht die de snelste was voor Pieter Buyle en Ruben Van Der Haeghen.  De grote finale was er eentje op het scherp van de snede. De posities aan de kop wisselden zich voortdurend af. Christophe Van Cauwenberghe waagde zijn kans, maar de rest liet hem zomaar niet wegrijden. Aan een hels tempo, met snelheden constant rond en boven de 50 km/u werden de rondjes afgemaald. Stijn De Bock had spijtig genoeg de wedstrijd moeten staken na een jammerlijke val. Bij het ingaan van de allerlaatste ronde was alles nog samen en leek het er dus op dat het een koninklijke sprint zou worden. Hierin toonde Benjamin Verraes, van het VDM Van Durme Michiels – Trawabo Cycling team zich samen met zijn gangmaker Michel Vaarten, uiteindelijk nipt de snelste voor Steven Caethoven en de Engelse kampioen Oliver Moors. Voor Moortselenaar Verraes meteen zijn 11de overwinning van het seizoen. Verraes was best tevreden met deze nieuwe overwinning en kijkt nu al uit naar het BK tijdrijden en BK op de weg. Want dit worden zijn twee grote doelen van het seizoen.  (Erwin De Clercq).

 

Uitslag finale:

1 Benjamin Verraes

2 Steven Caethoven

3 Oliver Moors (GB)

4 Pieter Willems

5 Ruben Van Raepenbusch

6 Christophe Van Cauwenberghe

7 David Bolland (GB)

8 Pauwel verhulst

9 Pieter Buyle

10 Stijn De Bock — DNF

 

Uitslag kleine finale:

1 Desmecht David

2 Buyle Pieter

3 Van Der Haeghen Ruben

4 De Smet Olivier

5 Van Damme Davy

6 Hotson Kieran

7 Goeman Jonas

8 Van Duren Brent

9 Bontinck Karel

10 Jacobs Guy