Burgemeester Johan Van Durme: ‘We gaan volop voor een veilig Oosterzele’


‘Het is onze doelstelling om volop te blijven focussen op de veiligheid binnen de gemeente. Enerzijds via snelheidscamera’s op specifieke plaatsen, daarnaast door acties te organiseren rond inbraakbeveiliging, ook het buurtinformatienetwerk blijft hierin een belangrijke rol spelen. Rookmelders voor meer brandveiligheid kunnen aangekocht worden via de gemeente aan voordelige tarieven (korting 50%)’, zegt burgemeester Johan Van Durme. (R 17, foto DDL).

Bewaren van landelijk karakter

’We geven er binnen ons beleid prioriteit aan om het landelijk karakter van de gemeente te bewaren en zelfs nog te versterken. Ruim 200 hectare binnen Balegem & Gijzenzele worden naar de toekomst toe verankerd als landelijk gebied. De monumenten zoals de molens worden gerestaureerd en beschermd. De fietspaden en voetpaden worden versterkt. De voetwegen worden gebetonneerd. De verbouwvoorschriften worden vastgelegd rekening houdend daarmee. Het ruimtelijk uitvoeringsplan wordt in uitvoering gebracht’.

Gezins- en kindvriendelijke gemeente

‘We geven prioriteit aan een goed uitgebouwde kinderopvang met een divers aanbod aan opvangmogelijkheden tijdens de schoolvakanties binnen de gemeente. Daarnaast ligt de focus op een goed uitgebouwde (sport)infrastructuur met alle nodige voorzieningen voor de diverse verenigingen en sportclubs.
Er is een tussenkomst van 25% op de factuur van de kinderopvang op school en buitenschools, daarnaast geldt deze korting ook voor de abonnementen van De Lijn en de spoorweg voor studenten van de gemeente Oosterzele’.

Hart voor KMO’s, buurtwinkels én verenigingen

’De focus ligt tot slot ook op de versterking van de aanwezigheid van KMO’s in onze gemeente met de ontwikkeling van een nieuwe KMO-zone die in gebruik genomen zal worden in 2019. Dit biedt de mogelijkheid aan een aantal bedrijven om hun activiteiten te verankeren in de regio en het is voor hen een zekerheid dat zij binnen de gemeente kunnen blijven ondernemen. Daarnaast promoten we ook volop de buurtwinkels en de kernen binnen onze gemeenten. Bewoners en lokale bedrijven worden aangespoord om lokaal te kopen om zo de lokale economie te versterken en te laten bloeien’, besluit burgemeester Johan Van Durme.           Reporter 17.