Ninove is FairTradeGemeente


Ninove heeft de fel begeerde titel FairTradeGemeente in de wacht gesleept. Dit betekent dat de stad, het OCMW, voldoende winkels, bedrijven, caf és, restaurants, scholen en verenigingen uit Ninove zich ertoe verbinden om minimum twee Fairtradeproducten te gebruiken en/of te verkopen.

Ninove is intussen de 37ste FairTradeGemeente in Oost-Vlaanderen. De Provincie geeft zelf het goede voorbeeld en is sinds 12 mei 2016 FairTradeProvincie. De Provincie koopt fairtradeproducten aan en sensibiliseert het eigen personeel. Daarnaast biedt ze ook persoonlijke begeleiding naar de gemeenten toe in het behalen van de titel. Dit kan gaan van het verstrekken van advies, begeleiding op maat tot concrete tips en inspiratie bij het realiseren van de 6 campagnecriteria. “Als FairTradeProvincie ondersteunen we gemeenten bij het behalen van de titel. Zo zetten we ons in Oost-Vlaanderen samen in voor een duurzame en rechtvaardige wereld.”, aldus Gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking.

De titel van FairTradeGemeente beloont de gemeente en haar inwoners omdat ze op een heel concrete manier wil bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Elke gemeente die eerlijke handel een warm hart toedraagt en haar bevolking aanzet om zoveel mogelijk fairtradeproducten te kopen kan de titel van FairTradeGemeente verwerven.