Gijzeling in Herzele: drie minderjarige verdachten opgepakt en geïndentificeerd

Eind december 2017 drongen drie personen een woning binnen in Herzele. Toen de bewoonster samen met haar twee minderjarige kinderen plots thuis kwamen verlieten twee van de drie verdachten de woning maar één persoon richtte een vuurwapen op de vrouw en hield haar en haar twee kinderen gegijzeld.

Hij verplichtte haar geld af te geven in de woning en reed met de slachtoffers vervolgens naar een bank waar zij geld diende af te halen. Daarop werd de vrouw gedwongen de verdachte naar Brussel te brengen.  Deze feiten werd op 1 mei 2018 toegelicht in het opsporingsprogramma Faroek aangezien de verdachten nog niet konden geïdentificeerd worden. De politie verspreidde ook via bewakingscamera’s ook beelden van de vermoedelijke daders (zie foto).  Dankzij verschillende tips na de uitzending, konden de drie verdachten geïdentificeerd en opgepakt worden.  Het gaat om drie minderjarigen uit Brussel. Ze werden allemaal voorgeleid voor de jeugdrechter. De gijzelnemer werd geplaatst in een gesloten instelling.