Open Vld plus maakt eerste nieuwkomers gemeenteraadsverkiezingen bekend


Louise Van Hoorde (19), Niels Taildeman (24) en Kris Van der Eecken (51) zetten eerste stappen in gemeentepolitiek

Lijsttrekker Filip Michiels maakt met plezier de eerste van een reeks nieuwkomers bekend op de Open Vld plus-lijst. Louise van Hoorde, Niels Taildeman en Kris van deer Eecken zijn voor het eerst kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Ze kiezen voor het inhoudelijk project van de Oosterzeelse liberalen en willen zo helpen een nieuwe, frisse wind door Oosterzele te laten waaien. (R 17, foto Open Vld)

 

Louise is studente op UGent en met haar 19 jaar wordt ze wellicht één van de jongste kandidaten bij de Oosterzeelse verkiezingen. Ze woont in deelgemeente Oosterzele, in haar vrije tijd is ze een bezig bijtje en vooral actief met dansen, turnen en speelpleinwerking. Ze wil een luisterend oor bieden aan de kinderen en jongeren, hen inspraak geven en zo hun stem zijn in de Oosterzeelse politiek. “Ik kom vaak in contact met kinderen en jongeren. Er zijn nog wat werkpunten om een kindvriendelijker beleid uit te tekenen voor Oosterzele. Denk maar aan hoe jongeren zich veilig kunnen verplaatsen van hun school naar hun hobby. Daar wil ik mij graag voor inzetten,” stelt Louise.  

Niels is een  24-jarige informaticus. Hij is een gewezen lid van de scouts en woont in Moortsele, waar je hem het vaakst kan aantreffen. “Ik woon al mijn hele leven in Oosterzele en heb dan ook mijn hart verloren aan onze prachtige gemeente. Hoewel ik enorm van mijn gemeente hou, ben ik van mening dat er nood is aan een nieuwe, frisse wind. Het inhoudelijk werk van Open Vld plus de voorbije jaren overtuigde me om de stap naar de politiek te zetten. Ik wil me inzetten voor een sterk beleid: no-nonsense, een sterker financieel beleid en het behoud van onze landelijkheid.”

 

Kris (51) is geboren en getogen Oosterzelenaar. Hij werd geboren in Balegem, en sinds zijn huwelijk met Katty De Praeter woont hij in Scheldewindeke. Hij is vader van 3 kinderen en evenveel kleinkinderen. Hoewel ook Kris voor het eerst deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen, kent hij het reilen en zeilen van het gemeentebestuur maar al te goed.  Hij startte zijn loopbaan als bediende in verschillende diensten (bevolking, burgerlijke stand, technische dienst, de bibliotheek en één van de eerste administratieve medewerkers in de sporthal). Enkele jaren later was hij op de rekendienst samen met de ontvanger verantwoordelijk was voor de opmaak van de begroting en de jaarrekening. In 2002 koos Kris om zelfstandig te worden en sindsdien runt hij samen met zijn echtgenote de AXA bank in Scheldewindeke. In zijn vrije tijd bekleedt Kris een bestuursfunctie   in drie plaatselijke Oosterzeelse verenigingen. Sinds oktober 2016 is hij de secretaris van de plaatselijke afdeling van de Open VLD.

Kris: “Met mijn jarenlange ervaring in de diverse gemeentelijke diensten, ben ik ervan overtuigd dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de verdere uitbouw van onze gemeente. Iedereen vindt in elke partij wel een punt dat hem aanbelangt, maar bij de Open Vld plus vind ik toch dat ietsje meer : vrijheid en vooruitgang. Ik wil mijn kennis en expertise inzetten om Oosterzele een gezonder financieel beleid te helpen voeren.”

Lijsttrekker Filip Michiels: “Ik ben tevreden dat Louise, Niels en Kris kiezen voor onze inhoudelijk verhaal van Open Vld plus. Ze zijn een mooie en inhoudelijke versterking voor onze partij. Binnenkort maken we een tweede reeks nieuwkomers bekend. De plaatsen op de lijst worden pas nadien bekend gemaakt. Intussen schrijven we verder aan ons programma m ét en voor de Oosterzelenaren.”       Reporter 17, foto Open Vld.