Beiaard-tip: Groot buurtfeest vandaag in Triamant Aunove

Vanmiddag organiseert Triamant een op en top buurtfeest. Tegelijk worden ook twee interessante initiatieven voorgesteld: een buurtgezondheidscentrum en een digitaal hulpplatform dat hulpbehoevenden en vrijwilligers dichter bij elkaar brengt.

Triamant wil een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen van de toenemende vergrijzing, gezinsverdunning en bevolkingsgroei. Ze doen er daarom alles aan om  levendige buurten te cre ëren voor jong en oud, kerngezond en licht tot zwaar zorgbehoevend. Met geheimen uit de Blue Zones — plaatsen waar aanzienlijk meer vitale 100-plussers leven dan elders ter wereld — stimuleert Triamant er een optimale levenskwaliteit.

Buurtfeest

Vanmiddag bulkt het er van de activiteiten, workshops en optredens. Onder meer Tim Turcksin, Teater Exces, beatboxer Kjen (bekend van Belgium’s got talent), Trashbeatz en Brazzmatazz betreden het podium. Aan tal van infostands kom je meer te weten over het leven in een Blue Zone, het activiteitenaanbod van Leefpunt en de werking van PLEASE. Daarnaast is er een foodtruckfestival, een duofietsparcours, wijnbar met akoestisch concert, leuke volksspelen en toffe kinderanimatie. Wie zin heeft, kan gratis zijn BMI en lichaamssamenstelling laten bepalen of een initiatieles zumba, yoga of total body workout meepikken in het Leefpunt. Met vragen over wonen en leven bij Triamant, kunt u in de modelflat terecht.

Praktische gegevens – Dag van het Leven
– Wanneer: zaterdag 26 mei, van 14u tot 20u
– Waar: Triamant Aunove, Faliestraat 1, 9620 Sint-Maria-Oudenhove
– Parkeren: Neem de fiets of kom te voet. Toch met de wagen? Volg de instructies van de parkeerwachters.
– Bezoekersinformatie:
– Programma en praktische info: www.triamantgroup.be/dag-van-het-leven of
www.facebook.com/triamantaunove
– Inschrijven voor een lezing of workshop: aunove@triamant.be
– Voor alle verdere informatie: 09 311 10 00 of aunove@triamant.be

Twee nieuwe initiatieven

De aftrap voor deze Dag van het Leven werd vanochtend gegeven bij Triamant Aunove in Zottegem. Daar opent Triamant officieel het eerste Leefpunt, een nieuw soort buurtgezondheidscentrum dat met geheimen uit de Blue Zones inzet op langer zelfstandig en vitaal blijven. Een team van zorg- en gezondheidsexperts slaat er de handen in mekaar met lesgevers en vrijwilligers om mensen uit de streek de kracht en de tools te bieden om het beste te halen uit zichzelf én uit anderen, in elke levensfase. Naast een brede waaier aan activiteiten, workshops, lezingen en praatgroepen biedt Leefpunt ook individuele consultaties die op holistische wijze inzetten op verhoging van de levenskwaliteit.  Daarnaast rolt Triamant haar digitale platform PLEASE uit.  Het letterwoord PLEASE staat voor  Platform for Life Enablement through Altruism and Societal Engagement.  Het platform verbindt mensen die een helpende hand of fijn gezelschap zoeken met behulpzame mensen in de omgeving. Het is een manier om meer verbinding of interactie tussen buren te cre ëren. De hond uitlaten voor een zieke buur, een lekke fietsband plakken voor een Onhandige Harry of samen koken met een andere alleenstaande? Het maakt het leven makkelijker én leuker. PLEASE versterkt het sociale weefsel in een dorp of stad. En ook dat voegt leven toe aan de jaren, en jaren aan het leven. De natuurlijke Blue Zones bewijzen het.