Ten geleide bij de erfgoedwandeling “Vijf Dorpen op een voorschoot”

Gavere: Zaterdag 2 juni geleide wandeling om 9 uur, start aan de Ter Keursen Cappelle  in de blokstraat te Dikkelvenne.Deze ‘vliegpleinwandeling’ wil de herdenking van het plaatselijk W.O I-gebeuren onder de aandacht brengen.

Bestendigen door deze unieke trip door vier gemeenten, Gavere, Oosterzele, Zottegem en Zwalm, waaronder vijf van hun dorpen, resp. Dikkelvenne, Scheldewindeke, Velzeke, Beerlegem en Dikkele. Omdat het een lus is, kun je overal instappen, b.v. aan het oriënteringsbord bij de Blokstraat en Ter Keursen Cappelle; in het dorp van Dikkele bij de kerk of ook aan Beerlegem kerk, waar ruime parkeergelegenheid is. Je kunt ook ‘knippen’: de uitstap Beerlegem of de lus Blauw Kasteel apart nemen. Het initiatief kwam tot stand vanuit twee werkgroepen binnen de VVV ‘t Gaverland, de WG W.O I en de WG Trage Wegen, en vanuit het educatief centrum in Dikkele (Erwin Eeraerts). De vier gemeenten en POLS, Platform Overleg Leie Schelde, ondersteunen de route. De Dikkelvense wijk Bochoute maakt deel uit of grenst aan de vijf dorpen. Een alternatieve naam voor deze wandeling van 10,6 km zou derhalve ‘Rondom Bochoute’ kunnen zijn. Bochoute komt van boekhout en betekent ‘beukenbos’. Het verwijst naar de vroegere bosrijke omgeving (bos van Bochoute, ook het Munkbos) aldaar.

Gelieve je aanwezigheid te melden via mail: vrijetijd@gavere.be

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X