Jubileumconcert door de Harmonie voor God en Vaderland met Günther Neefs .

Dit jaar, ter gelegenheid van het 11 0-jaarig bestaan, is Günther Neefs bij ons te gast .

Exact 110 jaar geleden, nl. in 1908, werd hier in het kleine Bottelare een muziekvereniging opgericht. Het feit dat deze vereniging, die intussen reeds lang de titel ‘koninklijk’ heeft verworven en anno 2018 (reeds meer dan een eeuw geleden ), nog steeds bestaat en zelfs springlevend is, is niet enkel in Bottelare een unicum. Dergelijke prestatie moet dan ook gevierd worden dachten wij !
Enerzijds is onze muziekvereniging folklore en dus muzikaal erfgoed, anderzijds is ze op en top hedendaags cultureel en relevant, want ze biedt jong en oud de kans muzikaal up toe date te blijven en via eigentijdse muziek aan cultuur te doen . Eigentijds willen en moeten we blijven, want anders verliezen we de 0 zo nodige jeugd die het voortbestaan van onze harmonie moet verzekeren!
Sinds 2004 hebben we hier in de parochiekerk ( De kathedraal van Bottelare ) een vaste stek gevonden voor ons jaarlijks kerkconcert met optredens van o.a. Schatteman en Couvreur, Barbara Dex en Free Souffriau. Dit jaar, ter gelegenheid van het 11 0-jarig bestaan, is Günther Neefs bij ons te gast.   De warme stem van entertainer Günther Neefs maakte indruk en gaf dirigent en muzikanten het nodige vertrouwen om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. De gezellige babbel met Günther achteraf, heeft het vertrouwen zeer zeker deugd gedaan! Wetende dat de repetities voor dit concert reeds van start gingen in december.
De harmonie bracht volgende stukken:
Patro Mars  — Freddy Van Laer, Double Dutch-Dizzy Stratford, Peter Gunn – Henri :Mancini, El Gato Montes- M Penella, Antarctica  — Carl Wittrock: Moment for :Morricone – arr. De Mey J,
Pirates of the Caribbean – Jf.Zimmer, Highland Cathedral- arr: Vansossem Chiristophe.
Het tweede deel was samen met Günther Neefs :
Ik Blijf jou, Daarom zeg ik, nee,    you ‘ve Lost that Loving feefing, Stand By me, I’ve got you under my skin, What a wonderful world, Reet Petite.