Bewakingscamera’s in centrum blijken zeer effici ënt

De bewakingscamera’s die enkele weken geleden in gebruik werden genomen in het centrum blijken zeer effici ënt.

De camera’s zijn goed zes weken operationeel en op die tijd hebben ze voor een doorbraak gezorgd in vier van de vijf onderzoeken waarin beroep op ze werd gedaan. Zo konden de daders van twee vechtpartijen op de markt geïdentificeerd worden. Daarnaast werd ook een bestuurder die aan hoge snelheid rondjes reed op het Stationsplein gevat. De politie zag zijn gevaarlijk rijgedrag live op de camerabeelden en stuurde onmiddellijk enkele ploegen ter plaatse.  Burgemeester Jenne De Potter  (CD&V) reageert tevreden. “In een ideale wereld hebben we geen camera’s in het stadscentrum nodig, maar de realiteit is anders. Winkeldiefstallen of vechtpartijen bijvoorbeeld, ze gebeuren jammer genoeg nu eenmaal.” De politie laat weten vragende partij te zijn voor een uitbreiding van het systeem.

Lees meer via onderstaande link

Camerabewaking mist effect niet: in 80 procent van de gevallen doorbraak in het onderzoek