Familiewandeling Actiecomit é ’s Hondshuffel

Zondag 27 mei laatstleden organiseerde het Actiecomit é ’s Hondshuffel een familiewandeling.  Het actiecomit é  ’s Hondshuffel is tegen het veel te groots bouwproject (met appartementsgebouwen van vier verdiepingen), waarover onze collega Herman De Knijf eerder al berichtte. De wandeling kwam tot stand na een Facebook-oproep via hun pagina “Een toffe buurt“. Tevens werden er flyers uitgedeeld aan geïnteresseerden. “We waren verheugd een opkomst te zien van ongeveer 200 wandelaars” zegt Günther De Troyer, één van de drijfveren achter dit comit é.

“De wolkbreuk van vorige week heeft aangetoond dat de betrokken buurt wel degelijk in een overstromingsgebied ligt. De videobeelden op jullie pagina spreken voor zich. Kortom, een megalomaan project dat de leefkwaliteit niet ten goede komt is absurd in deze zone. Wij wensen trouwens ons medeleven te betuigen aan de inwoners die schade hebben opgelopen door de voorbije wolkbreuk en wensen het vreselijk natuurfenomeen ten goede te gebruiken om de gemeentelijk overheid met de neus op de feiten te drukken!” aldus De Troyer.

“We geven de strijd niet op hoewel we ons soms voelen als een David tegen Goliath. Toch plannen we nog ludieke acties om het gemeentebestuur tot inkeer te brengen. Wij kregen overigens tot op heden nog geen antwoord op onze vragen en bezwaren. De overstroming van vorige zal vanavond gespreksonderwerp op de gemeenteraad zijn en hopelijk krijgen we dan wel onze antwoorden. We zullen zien.” besluit De Troyer.

Günther De Troyer (links)