Staande ovatie voor Axelle Red

De gelukkigen die een ticket konden bemachtigen voor de voorstelling op dinsdag 29 mei hebben kunnen smullen van het concert van Axelle Red in GC De Kluize. Fenomenaal. Zo kan men in één woord het concert omschrijven. Opnieuw koos Axelle Red GC De Kluize uit als try-out locatie, om drie dagen later officieel haar tournee te starten in de Ancienne Belgique. Het Kluize — team was bijzonder vereerd met de keuze van Axelle Red. Een grote eer voor Oosterzele. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

 

Axelle Red voor de tweede maal in Oosterzele, wie had dat ooit durven denken? Zes jaar geleden moest de Oosterzelenaar nog naar de steden om (inter)nationale bands en vedetten aan het werk te zien. Sinds de gelukkige komst van de cultuurtempel (een prachtige realisatie van het gemeentebestuur) heeft de Oosterzelenaar geen reden tot klagen. Het cultuuraanbod is gigantisch. Sinds de opening van de cultuurtempel is er in de cultuurtempel bijna elke week iets te beleven.Vijf jaar na haar laatste studioplaat ‘Rouge Ardent’ (vijfde best verkochte album in Belgi ë in 2013) en twee jaar na haar akoestisch album ‘Acoustic’, is Axelle Red terug met een nieuwe single. Ze stelde haar nieuwe ritmische pop/soul voor ‘Who’s gonna help you’.

Met haar laatste ‘Acoustic Tour’ gaf Axelle Red meer dan 200 concerten in Belgi ë, Frankrijk, Zwitserland, Canada en doorheen Zuidoost-Azi ë. Om het vervolg te schrijven op ‘Rouge Ardent’ trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Het is Los Angeles dat een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze samen met Dave Stewart, maar ook met een nieuwe generatie Scandinavische producers die sinds een decennium de charts domineren, en vermengde Axelle haar soul invloeden met meer pop.

De 50 jarige! Fabienne Demal (Axelle Red) verraste met een perfect ‘crescendo’ opgebouwd optreden in de Oosterzeelse cultuurtempel. Ze streek met veel goesting neer in GC De Kluize. En hoe? In een wervelwind van songs (ze nam zelfs de tijd niet om eens te drinken, R 17), en geflankeerd door drie topmuzikanten was meteen duidelijk dat ‘lady’ Axelle Red de theaterzaal ging inpalmen. Ze bouwde, zonder pauze, ruim een anderhalf uur durend muziekfeest. Axelle Red en haar band gaan op zoek wat hun muziek zo uniek maakt; de tomeloze inzet voor muziek. Voeg daarbij haar intrigerende, warme en karaktervolle stem. Getalenteerde internationale zangeres. Ook knipogen naar het publiek. Met ‘Who’s gonna help you’ heeft Axelle Red alweer een fantastisch nummer, een mooi succes in haar rijk gevulde carrière. Veel nummers van haar zijn er bij een hele generatie ingebrand. Een droomavond, getekend Axelle Red. Stond er een klassedame op het podium? Alleszins. Het concert is gepolijst, evenwichtig en mooi opgebouwd. Het publiek was meteen in de ban van Axelle Red. Een concert van Axelle Red is kijken, luisteren en genieten. Ronduit indrukwekkend. Een uitverkocht cultureel centrum ‘De Kluize’ bleef maar genieten. Het dankbaar publiek vroeg en kreeg een paar bisnummers. Er klonk voortdurend een warm applaus en finaal kreeg Axelle Red een welverdiende staande ovatie. Ze trekt nu samen met haar band naar de grote concertzalen. De ‘try-out’ is met de grootste onderscheiding geslaagd. En of Axelle Red opgewarmd is voor de tournee.                       Reporter 17