Coverband Plugged viert 20-jarig bestaan

Het gebeurt niet vaak dat muziekgroepen de leeftijd van 20 jaar halen, maar voor Plugged is het dit jaar wel het geval. In december 1998 vond het eerste optreden van de coverband plaats. Nu 20 jaar later wil de band iedereen die hen gesteund heeft, bedanken. Dat gebeurt op 16 juni aan Chalet de Rijdt in Brakel.

“Ik herinner mij nog goed hoe Tom en ik afspraken op elkaars kot.” zegt Lieven. “Ondertussen zijn we allebei al twee keer vader geworden. Zo lang is het dus al geleden.” De basis voor Plugged was gelegd, maar nu moesten Tom en Lieven op zoek naar muzikanten. Al snel kwam Ronald in het vizier. Hij was een oude bekende uit Oudenaarde en hij had als drummer al zijn strepen verdiend. De zoektocht naar een bassist was moeilijker. Uiteindelijk kwamen ze uit bij Filip, die er nu ook nog steeds bij is.

De band werkte hard. De playlist werd langer, de optredens talrijker. Toen kwam de eerste tegenslag. Ronald besloot de groep te verlaten. Hij zorgde zelf voor een vervanger onder de vorm van Leen. Zij volgde toen drumles bij Ronald. Leen gaf de band een nieuwe impuls. Plugged ging vaker en verder optreden. “We hebben veel verschillende soorten optredens gedaan” herinnert Filip zich, “Van het kleinste caf é, over lokale kermissen, tot grote podia.” Een hoogtepunt voor de band vormde een optreden als voorprogramma van Raymond van het Groenewoud.

Een paar jaar later werden de rangen achter de schermen versterkt. Bart kwam bij de groep als roadie. Hij werd later opgevolgd door Mario. Deze nam al snel nog heel wat andere taken op zich. Zo fungeert hij vaak als technieker, lichtman, geluidsman en manager. “Ik ben hen nog steeds heel dankbaar voor wat ik mag meemaken. Ik sta niet mee op het podium, maar ik draag ook mijn steentje bij. En een geslaagd optreden geeft ook mij een goed gevoel.”

Twee jaar geleden vond de laatste ledenwissel plaats. Leen besloot Plugged te verlaten om zich op andere projecten te storten. De groep ging op zoek naar een nieuwe drummer en opnieuw was het Ronald die een oplossing bracht. Hij stelde Bram voor, een oud-leerling van hem die op zoek was naar nieuwe muzikale uitdagingen. Bram werd aangenomen en heeft er nu één zomer bij Plugged op zitten. “Mijn vakanties zijn plots veel drukker” moet Bram toegeven. “Bij Plugged staat er wekelijks een repetitie of een optreden op de agenda, soms zelfs meer. De anderen zijn dat al gewend, maar voor mij is het een hele omschakeling.”

“Die 20 jaar hebben we aan heel wat mensen te danken” zegt Tom. “In de eerste plaatse plaats de fans. Er zijn mensen die heel wat optredens van ons gezien hebben en die ook nog heel vaak blijven komen. Daarnaast heb je natuurlijk heel wat organisatoren. Het doet plezier om ergens te gaan spelen en dan een jaar later opnieuw geboekt te worden. Dan weet je dat je goed werk geleverd hebt.”

De band wil die mensen allemaal bedanken en nodigt dan ook iedereen uit op 16 juni. De avond ziet er mooi uit. Om 18.00 uur vindt er een receptie plaats, gevolgd door een unplugged optreden van Plugged rond 19.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid stelde de band een unieke akoestische playlist samen en nemen de muzikanten plaats in het publiek in plaats van op het podium. Dit wordt een speciale ervaring voor de echte fans. Om 21.00 uur worden de akoestische gitaren opgeborgen en volgt er een optreden zoals Plugged het al 20 jaar doet, elektrisch en op het podium. Ook hier zullen de fans hun hart kunnen ophalen.

Plugged hoopt er een feestelijke avond van te maken voor iedereen die hen de voorbije 20 jaar gesteund heeft. Het is gratis inkom en iedereen is welkom!