Zo’n 15.000 euro aan whisky gestolen

9-6-2018 – RONSE / ZOTTEGEM –  Donderdagnacht zijn naast de kassa met dagopbrengst, wel honderd flessen van de betere en duurdere soort gestolen uit Jurgen’s Whiskyhuis. “Contacteer mij als ze ergens te koop worden aangeboden”, roept de gedupeerde zaakvoerder op.

Jurgen’s Whiskyhuis in de Wijnstraat in hartje Ronse is het slachtoffer geweest van een zware diefstal met braak. Die heeft plaatsgevonden tijdens de nacht van donderdag op vrijdag tussen 20 en 9 uur. “Wie iets gezien of gehoord heeft, gelieve met mij of met de lokale politie contact op te nemen”, aldus de vurige oproep tot getuigen van gedupeerde Jurgen Van De Wiele (42), die in Zottegem woont. De kassa met de dagopbrengst van 1.175 euro en zowat honderd flessen whisky en rum voor een bedrag van 15.000 euro werden gestolen.

Rek leeggeroofd

“Ik wist niet wat me overkwam”, vertelt een duidelijk onthutste zaakvoerder, die sinds begin mei zijn zaak in Ronse opende. “Toen ik hier gisterenmorgen aankwam, leek er niks aan de hand te zijn. Bij nader rondzien, ging mijn hart meteen tweemaal sneller slaan. Wel honderd flessen waren weg. Op de bovenverdieping was een raam aan diggelen geslagen. De winkelkassa bleek ook niet onaangeroerd. Het rek met de beste whisky, van 500 euro per fles, was quasi leeggeroofd. Van verscheidene flessen hebben ze wel de dozen of kokers niet meegenomen. Dus als er binnenkort flessen te koop aangeboden worden zonder doos of koker, kan dat misschien iets opleveren in de zoektocht naar de dieven”, zegt Jurgen.

Niks opgemerkt

De dieven moeten echte kenners zijn, want enkel de duurdere merken bleken in de smaak te zijn gevallen. De populaire merken en de flessen waar men niet gemakkelijk vanaf geraakt, zijn blijven staan. Vermoedelijk zijn de dieven er maandag tijdens de braderie op verkenning gekomen.

De politie kon enkel vaststellen dat de dieven de zaak zijn binnengedrongen via de eerste verdieping door een ladder te plaatsen aan de zijgevel in de Begijnhofstraat. Uit een eerste rondvraag bleek dat buurtbewoners niks van de feiten hebben opgemerkt.

Bron Het Nieuwsblad

X