OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Lode Bruneel brengt Zottegemse liberalen onder één dak

Deze week verzamelden de Zottegemse liberalen op één van de gevaarlijkste locaties van de streek : het gerenoveerde voetpad aan twee invalswegen (Ten Eede en de Faliestraat) in Sint-Maria-Oudenhove. Voor zwakke weggebruikers blijft dit een zwart punt.

Er zit schwung in de liberale familie.

VLD-Zottegem voorzitter Lode Bruneel en ondervoorzitster Liliane De Langhe hebben een boeiend jaar achter de rug. Ze hebben een ongezien ruime groep militanten achter zich weten te scharen en slaagden er in om zowel nieuwe als gekende gezichten op te nemen in het partijbestuur.

Elke week staan ze met de blauwe caravan op een andere plek om met de lokale bewoners in gesprek te gaan.

In ‘Einove’ kwam daar heel wat volk op af, van jong tot oud. De charismatische voorzitter weet met dit team meerdere generaties te begeesteren.

Wie is Lode Bruneel?

Zijn partij zit in Zottegem in de oppositie. Lode Bruneel is er politiek actief als OCMW raadslid. Hij is een master in de bestuurskunde en het publiek management. Als jonge snaak voetbalde hij bij verschillende Zottegemse clubs, was ooit praeses van de studentenclub ‘Moeder Egmont’ en blijft actief in meerdere verenigingen en clubs.

Wat verklaart het succes van deze jonge (30) liberaal?

Bij het grote publiek staat hij gekend als een minzaam man, iemand die kan luisteren. Als politicus en leidinggevende slaagt hij er in mensen te verenigen, tegelijk gaat hij de moeilijke beslissingen niet uit de weg. Hij is de katalysator die rust bracht binnen de partij en hij verenigde de medestanders die, wars van hun ego, gaan voor de liberale agenda. Als resultaat kan hij vandaag al uitpakken met de groeiende steun van burgers, handelaars en diverse initiatiefnemers.

Buiten Zottegem is hij gekend als adviseur van Alexander de Croo, wiens vertrouwen hij geniet.

Hij was in de Egmontstad al sinds 2011 actief als liberale jongerenvoorzitter, nu als algemeen voorzitter. Hij wil zijn stad terug de uitstraling geven zoals ten tijde van  Edwin De Maesschalck, toen Zottegem nog uitstraling had en de middenstand floreerde. Daarvoor moet er terug financi ële ademruimte komen.

De strijd voor de burgemeestersjerp van Zottegem lijkt een open strijd te worden?

Ook de Zottegemse liberalen hebben een sterke kopman die zich gesteund weet. Geen zinnig mens durft vandaag voorspellen welke coalitie straks de stad zal leiden. Staat Zottegem voor een politieke verschuiving?  

X