Afscheid van de actieve carrière van meester Johan Smesman.

De grote vakantie is bijna in zicht…en dat vinden alle kinderen fijn, maar het gevoel bij deze laatste schooldag zal toch wel heel speciaal zijn.
Normaal worden de klassen opgeruimd en willen de kinderen hun vakantieplannen met elkaar bespreken, maar waar wij die dag bij stilstaan, is dat er volgend schooljaar een vertrouwd gezicht zal ontbreken op onze school. Een steunpilaar , een rots in de branding.

Op 29 juni gaat meester Johan Smesman namelijk op pensioen en zullen we het voortaan zonder onze meester uit het 5e leerjaar moeten doen.
Als leerkracht spendeerde hij op onze school meer dan 30 jaar van zijn leven, maar nu is het tijd om te genieten van zijn familie en de fakkel door te geven.

Op 4 november 1957 werd Johan Oktaaf Cornelius Smesman geboren als een echte Merelbekenaar. Hij kan vandaag geen enkel plaatsje in Merelbeke bezoeken of ze kennen hem daar. Dit heeft hij ook te danken aan het feit dat hij jaren zich heeft ge ëngageerd in het politieke leven en ook schepen van cultuur en sport is geweest.
In 1978 is hij als leerkracht voor het eerst op Paus Johannes verschenen.
Voorheen gaf hij les in de Sint-Michielsschool, Sint-Elooischool en de afdeling Melsen .
Doorheen de jaren is hij in elk leerjaar wel eens beland. Tussendoor deed hij legerdienst in Duitsland.

Sinds 1982 is hij vast benoemd en zijn het Paus Johannescollege en hij onlosmakelijk verbonden met elkaar. Hij is sinds het jaar 2000 dan ook de vaste pion in ons 5e leerjaar en werd het gezicht van onze school. Daarvoor was hij 15 jaar meester van de eerste klas. Zijn jarenlange ervaring kwam hem bij de overgang van het 1e naar het 5e leerjaar goed van pas.
Een meester die stond voor zijn school en de school met verve bekend maakte in Merelbeke en omstreken. Kortom…meester Johan heeft een indrukwekkend lerarenparcours afgelegd en dan hebben we de details van zijn loopbaan hier nog niet gezegd.

Op de laatste schooldag willen we als school een afscheidsfeest voor hem organiseren, waarbij elke klas hem als bedanking iets komt presenteren.