Eerste kinderrommelmarkt De Kameleon

Begin dit schooljaar heeft de oudervereniging van basisschool De Kameleon een nieuw bestuur gekozen. Met vernieuwd enthousiasme werd de activiteitenkalender onder de loep genomen en verder aangevuld.

Het wegvallen van de wekelijkse rommelmarkt aan de Ninia bracht ons alvast op het idee om zelf een kinderrommelmarkt te organiseren. Zo zouden niet enkel de kinderen nog voor de zomervakantie hun speelgoed wat kunnen inruilen, ook voor de (kleuter)leerkrachten is dit uitgelezen de kans om hun klasspeelgoed wat te vervangen voor de start van het volgende schooljaar.

Deze eerste editie was dan ook vooral gericht naar ouders en medewerkers van de school om te kijken of we een degelijke basis konden leggen voor de volgende jaren. We moesten ook minimum 14 standplaatsen verkopen om de bijna 400 kleuters en leerlingen op het einde van het jaar een gratis waterijsje aan te kunnen bieden.

Dankzij onze vorige actie (koekjesverkoop) hebben we o.a. twee minivoetbalgoals kunnen aankopen. Het voetbalveldje dat hiermee uitgezet werd, was alvast een schot in de roos. De aanwezige kinderen hebben hier uren gespeeld. Als de Rode Duivels ook zo voetballen halen we zeker de finale…

Met de verkoop van 20 standplaatsen en een 100-tal bezoekers is het een geslaagde eerste editie. De meeste standhouders hebben alvast laten weten dat ze toch goed verkocht hebben en volgend jaar zeker weer willen deelnemen. Uiteraard zal dit ge ëvalueerd worden, want er zijn al heel wat leuke idee ën om de volgende editie verder uit te breiden.

Uiteraard willen we hierbij ook onze sponsor bedanken, dankzij renovatiewerken De Brabanter Marc hebben alle leden van de oudervereniging eenzelfde polo gekregen en zijn we snel herkenbaar op al onze activiteiten.