Chirurg Wilfried Cornette overleden

Vannacht is chirurg Wilfried Cornette (77) overleden. Hij was zeer geliefd in Zottegem.

Hij werd geboren in Poperinge op 13 december 1940. Hij volgde zijn medische studies aan de KU Leuven waar hij in 1966 afstudeerde. Van 1966 tot 1973 vervolledigde hij zijn opleiding tot chirurg. Van 1973 tot 2005 was hij verbonden aan het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem. Gedurende een kortere periode was hij ook verbonden aan het vroegere Dr. Goffaerts ziekenhuis. Hij was gedurende meerdere jaren lid van het AZ Sint-Elisabeth. Vanaf 1986 stond hij in voor de basisopleiding tot chirurg van meerdere chirurgen. In 1988 werd hij er diensthoofd van de spoedopname, een taak die hij zeer sterk ter harte nam. In 1997 behaalde hij een getuigschrift rampengeneeskunde en rampenmanagement en was zo betrokken bij het stedelijk rampenmanagement van Zottegem. In 1991 stond hij aan de wieg van kijkoperaties, als een pionier in Oost-Vlaanderen en nog voor de universitaire centra zich inlieten met deze materie. Hij was ook een verwoed verzamelaar van oude chirurgische instrumenten waarmee hij meerdere tentoonstellingen organiseerde.

Wilfried overleed aan de gevolgen van een val op een trap enkele weken geleden.

De uitvaart  gaat door aanstaande zaterdag om 11u15 in de dekenale kerk van Zottegem

De Beiaard wil langs deze weg haar medeleven betuigen aan familie en vrienden.